
Διευρευνάται περιστατικό αποκόλλησης άδειου φορέα από ελικόπτερο της Ε.Φ. σε περιοχή της Πάφου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Πιερής ανέφερε πως ο φορέας κατέπεσε την Τρίτη, γύρω στο μεσημέρι, από στρατιωτικό ελικόπτερο έξω από την περιοχή της Πέγειας, στην επαρχία Πάφου, εκτός κατοικημένης περιοχής. Πρόσθεσε πως ο φορέας ήταν άδειος, χωρίς πυρομαχικά.
Ανέφερε ακόμη πως ο φορέας αποκολλήθηκε από την άτρακτο του ελικοπτέρου, το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.
Όπως εξήγησε, πρόκειται για φορέα ο οποίος μεταφέρει διάφορα είδη πυρομαχικών, ρουκετών, και βρίσκεται στο πλάι του ελικοπτέρου.
Η ανακοίνωση του Υπουργείο Άμυνας
Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς στην επαρχία Πάφου, γύρω στις 13:00, φορέας ρουκετών αποκολλήθηκε από ελικόπτερο και κατέπεσε στο έδαφος. Από την πτώση του φορέα δεν σημειώθηκε οποιαδήποτε υλική ζημία ή τραυματισμός. Τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διερευνώνται από την Εθνική Φρουρά.