ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκτακτο επίδομα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών

Δήλωση Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του Συνεδρία αποφάσισε την παροχή έκτακτου επιδόματος για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο πέραν των 600 μ., στηριζόμενο στην πολιτική που ακολουθείται και που εφαρμόζεται.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η παροχή έκτακτου επιδόματος, το οποίο θα είναι ύψους 50% του επιδόματος που έχει παραχωρηθεί το 2021, για να μπορέσουν να στηριχθούν οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών μας περιοχών, εξαιτίας και της αύξησης στις τιμές των καυσίμων, αλλά βεβαίως και λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο δείχνουν ξεκάθαρα το ενδιαφέρον τους για τις ορεινές περιοχές.

Η συγκεκριμένη αύξηση που παραχωρείται για φέτος είναι εξαιρετικά σημαντική και γενναιόδωρη.

Πιο συγκεκριμένα ένα ζεύγος συνταξιούχων, το οποίο διέμενε σε μια κοινότητα υψομέτρου μεταξύ 800-1,000 μ και λάμβανε μέχρι σήμερα 395 ευρώ επίδομα, θα έχει να λαμβάνει πρόσθετο επίδομα για φέτος 198 ευρώ.

Ένα νεαρό ζευγάρι με τρία τέκνα, το οποίο λάμβανε 1,050 ευρώ ως επίδομα στη διαμένουσα ορεινή περιοχή, θα έχει λαμβάνειν για φέτος έκτακτο επίδομα πρόσθετα άλλα 525 ευρώ.

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι η στήριξη της Κυβέρνησης είναι έμπρακτη, είναι γενναιόδωρη, ακριβώς γιατί θέλουμε να συνδράμουμε ιδιαίτερα τους διαμένοντες στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Με τη συγκεκριμένη πολιτική επωφελούνται 19.000 δικαιούχοι ή 7.500 νοικοκυριά σε 110 κοινότητες των ορεινών μας περιοχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X