ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκρηξη στην Έγκωμη - Με εγκαύματα στο σώμα η 18χρονη που τραυματίστηκε

Συνεχίζονται οι εξετάσεις

24news team

Σταθερή και εκτός κινδύνου είναι η κατάσταση υγείας της νεαρής που τραυματίστηκε χθες το βράδυ από την ισχυρή έκρηξη στην Έγκωμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία η 18χρονη φέρει εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματός της. ΄Όσον αφορά το δεύτερο πρόσωπο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομικής δύναμης, Χρίστο Ανδρέου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος διαμένει στην περιοχή, ωστόσο την ώρα της έκρηξης δεν βρισκόταν εκεί. 

Ο κος. Ανδρέου, πρόσθεσε ότι το εν λόγω πρόσωπο, όταν αντιλήφθηκε τι είχε γίνει υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση», ανέφερε ότι δεν έχει εντοπιστεί φιάλη υγραερίου εντός του στούντιο παρά μόνο σε κάποια σημεία εκτός του χώρου.

Οι Αρχές, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, προσπαθούν να εντοπίσουν για το πώς προήλθε υγραέριο εντός του χώρου καθώς αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο για το πώς σημειώθηκε η έκρηξη. Σημείωσε επίσης ότι το ενδεχόμενο να επρόκειτο για κακόβουλη ενέργεια, ο κος. Κεττής είπε ότι αυτό το σενάριο είναι απομακρυσμένο.

Ανακριτική ομάδα ερευνά δύο κατευθύνσεις 

Ανακριτική ομάδα συνέστησε η Αστυνομία για να διερευνήσει προς δύο κατευθύνσεις τα αίτια της χθεσινοβραδινής έκρηξης σε οικία στη Μακεδονίτισσα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, προσθέτοντας ότι ως σοβαρότερο ενδεχόμενο αίτιο πρόκλησης της έκρηξης εξετάζεται η διαρροή υγραερίου.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, σήμερα αναμένεται να γίνουν πιο ενδελεχείς εξετάσεις σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία για να εξακριβωθούν τα αίτια της χθεσινοβραδινής έκρηξης. «Ταυτόχρονα, σε μια δεύτερη κατεύθυνση της έρευνας από την Αστυνομία, στόχος είναι να διαπιστωθεί μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες (το Τμήμα Πολεοδομίας και ενδεχομένως και τις Τοπικές Αρχές) κατά πόσον τα εν λόγω υποστατικά, στα οποία φιλοξενούνται φοιτητές, είναι κατάλληλα και κατέχουν όλες τις άδειες», συμπλήρωσε.

Σημείωσε περαιτέρω ότι έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα με επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας, με οδηγίες να διερευνήσει τις δύο προαναφερόμενες κατευθύνσεις, δηλαδή τα αίτια της έκρηξης και αν το υποστατικό κατείχε τις σχετικές άδειες.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι το σοβαρότερο ενδεχόμενο αίτιο πρόκλησης της χθεσινοβραδινής έκρηξης είναι η διαρροή υγραερίου, αλλά αυτό θα διαπιστωθεί από τις εξετάσεις που θα γίνουν σήμερα. «Ο χώρος έχει ισοπεδωθεί και είναι δύσκολη η διερεύνησή του, όμως σήμερα θα γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις», επεσήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση