
Τρία πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση από την έκρηξη που σημειώθηκε σε εταιρεία παραλαβής μετάλλων το πρωί της Παρασκευής (29/8) στην βιομηχανική περιοχή της Αραδίππου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 52χρονος μετέβη στην περιοχή με διπλοκάμπινο για να παραδώσει παλαιά μέταλλα. Κατά την εκφόρτωσή τους σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 52χρονος, ένας υπάλληλος του χώρου παραλαβής καθώς και ένας πολίτης που είχε πάει στο σημείο για να παραδώσει μέταλλα.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λάρνακας ενώ στο σημείο έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Πρόκειται για τον 52χρονο ελληνοκύπριο που παρέδωσε τα μέταλλα, τον 39χρονο αλλοδαπό υπάλληλο του υποστατικού και 42χρονο με Κυπριακή υπηκοότητα ο οποίος ήταν στο σημείο επίσης για να παραδώσει μέταλλα.
Ο 42χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, οι άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί πιο ελαφριά και υποβάλλονται σε εξετάσεις.
Από τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μη εκραγέν στρατιωτικό πυρομαχικό.
Πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να συλλέξουν τεκμήρια που ενδεχομένως τους οδηγήσουν στην αιτία της έκρηξης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σοβαρή ε΄ιναι η κατάσταση της υγείας των τριών προσώπων που τραυματίστηκαν από την έκρηξη.
Σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Ιωάννης Σωτηριάδης ανέφερε ότι «γύρω στις 09.30 σημειώθηκε έκρηξη σε σημείο παραλαβής παλαιών μετάλλων στην Αραδίππου, από την έκρηξη φαίνεται ότι τραυματίστηκαν τρία πρόσωπα τα οποία διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και εξετάζονται με την κατάσταση της υγείας τους να είναι σοβαρή και είχαν τις αισθήσεις τους».
Πρόσθεσε ότι «η σκηνή έχει αποκοπεί από ασφαλές σημείο ούτως ώστε να γίνει έρευνα από τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας που βρίσκονται εδώ και πυροτεχνουργό της Εθνικής Φρουράς. Στη σκηνή βρίσκονται επίσης μέλη της Υπηρεσίας Επιθεώρησης Εργασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σωτηριάδης είπε πως «η Αστυνομία διερευνά τα αίτια της έκρηξης, που βρίσκεται στη σκηνή».
«Είμαστε όμως σε επικοινωνία με την Εθνική Φρουρά, όμως αυτή τη στιγμή τον έλεγχο έχει η Αστυνομία» κατέληξε.