ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κτυπά» ανελέητα την Κύπρο η κακοκαιρία – Κλείνουν οι δρόμοι

Κλείνουν οι δρόμοι ο ένας μετά τον άλλον λόγω βροχών

Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που επικρατεί στο νησί μας.

Η Αστυνομία με συνεχόμενες ανακοινώσεις ενημερώνει για το τι επικρατεί στους δρόμους και ποιοι έχουν κλείσει ενώ παράλληλα προτρέπει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Αναλυτικά η κατάσταση στο οδικό δίκτυο 

Λόγω υπερχείλισης, η οδός Ερυθρού Σταυρού, (πίσω από το Προεδρικό), έχει κλείσει για όλα τα οχήματα.

 

Κλειστός είναι ο δρόμος Αγίου Θεράπωντος – Άλασσας, που οδηγεί στη σήραγγα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου, λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος και βράχων. Η Αστυνομία ενημέρωσε γύρω στην μια το μεσημέρι της Τετάρτης (8/1).

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οδός Αλεξανδρουπόλεως, παρά το χώρο στάθμευσης οχημάτων Δημαρχείου Στροβόλου, έχει κλείσει για την κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης του Πεδιαίου ποταμού.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, αφού λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν παρατηρούνται διάφορα προβλήματα στους δρόμους, αρκετοί από τους οποίους παραμένουν κλειστοί.

Κλειστοί λόγω χιονόπτωσης παραμένουν όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος, όπου σημειώνεται και βροχόπτωση.

Ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

• Προδρόμου – Τροοδίτισσας

• Προδρόμου – Λεμύθου

• Κακοπετριάς – Καρβουνά

• Κακοπετριάς – Pinewood – Πεδουλά

• Πεδουλά – Προδρόμου

• Πεδουλά - Κύκκου

Κατολισθήσεις πετρών παρατηρούνται στους δρόμους Δυμών – Κυπερούντας και Αγρού - Αγίου Ιωάννη, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στους δρόμους Ορκόντας – Κάμπου, Κάτω Πύργου – Κάμπου και Σταυρού της Ψώκας – Κάμπου.

Στην περιοχή Μόρφου κλειστοί είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

• Οδός Καλλιθέας – Γεφύρι παρά το δημοτικό σχολείο Περιστερώνας

• Παλαιός δρόμος Κάτω Μονής – Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου

• Γεφύρι μεταξύ κοινοτήτων Κοράκου – Φλάσου

• Δρόμος από Μηλικούρι προς Άγιο Νικόλαο, περιοχή Πλατύ

Στα προάστια Λεμεσού, στην περιοχή Πάνω Πολεμιδιών, παραμένει κλειστή η οδός Βασιλείας - πάροδος της λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο δρόμο. Επίσης στην Λεμεσό, στο δρόμο Κούρρη – Λόφου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις πετρών και χώματος.

Στα προάστεια Λευκωσίας είναι κλειστές η οδός Φοινοπούλου και η οδός Αγίου Σπυρίδωνα, στη Δευτερά, λόγω υπερχείλισης ποταμού.

Στην επαρχία Πάφου, κλειστός είναι ο κύριος δρόμος Γιόλου – Πόλης Χρυσοχούς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος σε σημείο του δρόμου, ενώ στην επαρχία Λάρνακας, είναι κλειστός ο δρόμος Καλαβασού – Τόχνης.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω βροχόπτωσης ενδεχομένως σε σημεία των δρόμων να υπάρχει μερική συσσώρευση νερού το οδόστρωμα.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής - application "Αστυνομία Κύπρου" ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία "Οδικό Δίκτυο".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X