ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκδήλωση εγκαινίων της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στη Λευκωσία

Εγκατάσταση του Κέντρου Αριστείας CYENS

24news team

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας - Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών - Αποκατάσταση και Επέκταση της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς», που διοργάνωσε ο Δήμος Λευκωσίας, και την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Στην τελετή εγκαινίων του έργου, όπου έδωσαν το παρών τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αναδείχθηκε η σημαντικότητα της αποκατάστασης και επέκτασης της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, στην οποία θα στεγάζεται πλέον το Κέντρο Αριστείας CYENS, καθώς και η εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στη Λευκωσία αλλά και στην Κύπρο γενικότερα. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της αποκατάστασης του κτιρίου της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, που αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του ιστορικού κέντρου της πόλης. Χαρακτηριστικά ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε: «Προϋπόθεση για μόνιμη αναζωογόνηση αποτελεί η απελευθέρωση και επανένωση της πόλης. Για να γίνει αυτό, απαιτείται να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στα άτομα των κοινοτήτων».


Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογράμμισε ότι κυβέρνηση έχει θέσει υψηλούς στόχους για τη διασύνδεση της έρευνας με τον παραγωγικό ιστό και για την επιχειρηματική καινοτομία, ενώ συπλήρωσε πως το Κέντρο Αριστείας CYENS, το οποίο θα στεγαστεί στο κτίριο, αποτελεί ένα ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία γενικότερα του Δήμου Λευκωσίας. «Η συντηρημένη πλέον Δημοτική Αγορά σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την περιοχή, την πρωτεύουσα και την Κύπρο μας, στεγάζοντας ένα Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία CYENS και οι χώροι της θα προσφέρονται, πλέον, για ερευνητικά εργαστήρια, συνέδρια, εκθέσεις και επιχειρήσεις στον τομέα της καινοτομίας και της έρευνας».


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην εκδήλωση, παρών έδωσε και η Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής  και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά το χαιρετισμό της, η κα Χριστοφίδου δήλωσε πως το CYENS αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για την αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, ενώ συμπλήρωσε επίσης πως πρόκειται για έναν συμβολικό χώρο συνάντησης δίπλα από την πράσινη γραμμή, που φέρνει κοντά τις κοινότητες και συνεπώς την επίτευξη του στόχου της συμπεριληπτικότητας. 


Η Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Θέμις Χριστοφίδου.

Ο Γενικός Διευθυντής του CYENS, Γιώργος Χρυσάνθου, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε πως το έργο αποτελεί τεχνολογικό πρεσβευτή της Κύπρου, και «Στόχος είναι να χαράξουμε νέους δρόμους για την επιχειρηματικότητα». «Η διαχρονικότητα του οράματος επιτρέπει στην αγορά να φιλοξενεί τους σύγχρονους επαγγελματίες», τονίζοντας τη σημαντικότητα να παραμένουν οι επιστήμονες στην Κύπρο.


Ο Γενικός Διευθυντής του CYENS, Γιώργος Χρυσάνθου.

Με τη λήξη της τελετής εγκαινίων του έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας - Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών - Αποκατάσταση και Επέκταση της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς», διεξάχθηκε η τελετή της εγκατάστασης του Κέντρου Αριστείας CYENS στο κτήριο, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X