ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκατοντάδες πολίτες και μοναχοί διαμαρτυρήθηκαν για το εργοστάσιο ασφάλτου στον Κόρνο

«Η περιοχή δεν αντέχει άλλες αναπτύξεις, οι οποίες είναι βλαβερές»

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι των κοινοτήτων Ψευδά - Κόρνου – Πυργών ενάντια στην δημιουργία εργοστασίου παραγωγής και ανακύκλωσης ασφάλτου στην περιοχή.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, κάτοικοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, κρατώντας πανό και φορώντας χειρουργικές μάσκες, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στον κεντρικό δρόμο του Κόρνου.

Οι συγκεντρωθέντες, με τη συνοδεία περιπολικών της Αστυνομίας πραγματοποίησαν πορεία προς το μέρος όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το εργοστάσιο για να διαμαρτυρηθούν.

Σε δηλώσεις του ο Κοινοτάρχης Ψευδά Χρήστος Μιχαήλ, τόνισε πως η περιοχή δεν αντέχει άλλες αναπτύξεις, οι οποίες είναι βλαβερές για τους πολίτες ενώ ταυτόχρονα διερωτήθηκε γιατί το Τμήμα Περιβάλλοντος έδωσε την άδεια του για να δημιουργηθεί αυτή η ανάπτυξη στην εν λόγω περιοχή.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του Κοινοτάρχη Κόρνου Μιχάλη Σάββα, ο οποίος τόνισε πως η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη από άλλες αναπτύξεις από την έντονη δραστηριοποίηση των υφιστάμενων εργοστασίων που λειτουργούν στην περιοχή. Κάλεσε μάλιστα τους αρμόδιους να εξεύρουν άλλο χώρο για τη συγκεκριμένη μονάδα, καθώς η περιοχή τους δεν αντέχει άλλο

Από πλευράς της η Σταυρούλα Βασιλείου, Κοινοτάρχης Πυργών, κάλεσε την κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα να σταθούν στο πλάι τους και να τους βοηθήσουν ώστε να μπει ένα τέλος στις συνεχείς αναπτύξεις εργοστασίων στην περιοχή. «Δεν έχουμε πρόβλημα να πραγματοποιούνται αναπτύξεις στην Κύπρο» δήλωσε «όμως πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο», πρόσθεσε.

Στο πλευρό των πολιτών, βρέθηκαν και οι μοναχοί της Μονής Σταυροβουνίου. Σε δηλώσεις του ο πάτερ Ιλαρίων, τόνισε πως είναι θέμα επιβίωσης τόσο της μονής όσο και των ίδιων των μοναχών, οι οποίοι θέλουν ησυχία και γαλήνη, ενώ ένα εργοστάσιο θα δημιουργεί συνεχή όχληση όλες τις ώρες.

Παρών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν και ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος ανέφερε πως οι μονάδες αυτές κανονικά πρέπει να γίνονται σε βιομηχανικές περιοχές και όχι σε δασικές περιοχής όπως η εν λόγω περιοχή, η οποία είναι η μεγαλύτερη περιοχή πρασίνου που υπάρχει κοντά στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει νομοθετική ρύθμιση για τις εκπομπές οσμών στις ασφαλτικές μονάδες, επομένων, είπε, πριν χωροθετηθεί μια τέτοια μονάδα σε κοντινή περιοχή με κατοικημένες περιοχές, θα έπρεπε να βρεθεί ορθή λύση χειρισμού.

Οι πολίτες, ανέφεραν πως εάν τα αιτήματά τους δεν εισακουστούν, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κινηθούν και νομικά

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X