ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είδα τον Στυλιανό νεκρό με τα αδέρφια του στο αυτοκίνητο»

Οι φρικτές αποκαλύψεις για τον 15χρονο δεν σταματούν να έρχονται στο φως

Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης του θανάτου του 15χρονου Στυλιανού ξετυλίγεται αργά και βασανιστικά και το δράμα της οικογένειάς του, αλλά και του ιδίου, ξεδιπλώνεται καθημερινά μπρος στα μάτια μας, προκαλώντας ολοένα και μεγαλύτερο συγκλονισμό. Πλέον, μια νέα λεπτομέρεια αποκαλύπτεται, από την νύχτα του τραγικού περιστατικού.

Μαρτυρία από την κοινότητα περιγράφει μια δραματική στιγμή, την οποία αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι. Συγκεκριμένα, η εν λόγω μαρτυρία αφορά στο γεγονός ότι ο πατέρας του 15χρονου, αφού πήρε το άψυχο σώμα του από την φάρμα, το έβαλε στο αυτοκίνητο, μαζί με τα άλλα δύο ανήλικα αδέρφια του και πέρασε από το καφενείο, ζητώντας βοήθεια.

Αναμφίβολα, ο συλλογισμός και μόνο της εικόνας αυτής προκαλεί ανατριχίλα και σοκ, όταν κάποιος αναλογιστεί το τι βίωσαν τα άλλα δύο αδέρφια του εφήβου που έφυγε από την ζωή τόσο άδικα.

Οργή, αναπάντητα «γιατί» και μια έρευνα σε εξέλιξη

Το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 05/09, είδε το φως της δημοσιότητας την επομένη και από εκείνη την ημέρα, οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται συνεχώς προκαλούν αποτροπιασμό και οργή, για το γεγονός ότι πολλοί γνώριζαν, αλλά κανείς δεν έπραξε. Τα πυρά της κοινής γνώμης, εξ αρχής, στράφηκαν κατά των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, λειτουργοί των οποίων υποτίθεται ότι χειρίζονταν από το 2007 την υπόθεση της οικογένειας. 

Διάρκεια δύο μηνών αναμένεται ότι θα έχει η έρευνα που διεξάγει το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σειρά παίρνουν οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, καθώς η οικογένεια ήταν γνωστή, αφού η μητέρα παρακολουθείτο, ενώ οι πληροφορίες την φέρουν να είχε νοσηλευτεί, εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων. Η έρευνα επεκτείνεται και στην Αστυνομία, η οποία είχε ενώπιόν της 40 καταχωρήσεις οι οποίες αφορούσαν σε καταγγελίες για περιστατικά βίας στην οικογένεια. Στο στόχαστρο της έρευνας τέθηκε και η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, με την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, η οποία έχει αναλάβει την διεξαγωγή της, να δηλώνει ότι αν από την έρευνα προκύψουν οποιαδήποτε πειθαρχικά αδικήματα από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε λειτουργού τότε θα παραπεμφθούν στην αρμόδια αρχή, ενώ σε περίπτωση που προκύψουν ποινικά αδικήματα τότε θα παραπεμφθούν στον Γενικό Εισαγγελέα για τις δέουσες ενέργειες. 

«Θα θυμάμαι πάντα την καλοσύνη του»

Μια σιωπηλή διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 14/09 έξω από τα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην Λευκωσία. Σ' αυτήν συμμετείχαν απλοί πολίτες, πολιτικά πρόσωπα και μέλη του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου όπου φοιτούσε ο Στυλιανός.

Η σχολική τσάντα που ο Στυλιανός δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει

Εκεί ήταν, επίσης, συμμαθητές και φίλοι του, οι οποίοι, συγκλονισμένοι από τον χαμό του φίλου τους, μας είπαν πόσο δεν περίμεναν να κάνει κάτι τέτοιο και πόσο σοκαρισμένοι ένιωσαν όταν έμαθαν τα τραγικά νέα. «Αγχώθηκα, δεν ήξερα τι έγινε εκείνη την ώρα, ούτε τι έπρεπε εγώ να κάνω». Μας μίλησαν ακόμα για τον Στυλιανό και το σχολείο για το πόσο χαρούμενος ήταν εκεί και πως δεν δίσταζε ποτέ να βοηθήσει τους άλλους. «Δεν φαινόταν ότι είχε προβλήματα, εσωτερικά όμως ήταν διαλυμένος». Όπως μάθαμε, ο Στυλιανός δεν μιλούσε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο σπίτι του, το μόνο που γνώριζαν οι συμμαθητές του ήταν ότι η οικογένειά του δεν είχε αρκετά χρήματα. «Θα θυμάμαι πάντα την καλοσύνη που είχε μέσα του και ελπίζω ότι το Γραφείο Ευημερίας θα αρχίσει να κάνει πράγματα για τα παιδιά και όχι απλά να γνωρίζουν και να μην κάνουν τίποτα.».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X