ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφυγε από τη ζωή ο Παντελής Κούρος

Ήταν ο στενότερος συνεργάτης και φίλος του Γλαύκου Κληρίδη

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 8/5 ο Παντελής Κούρος σε ηλικία 89 ετών.

Ο Παντελής Κούρος διετέλεσε Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω της Κύπρου.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Δεκεμβρίου 1932. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Παρακολούθησε μαθήματα κολεγιακού επιπέδου στον κλάδο Δημοσίων σχέσεων και Διεύθυνσης Επιχειρήσεων.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της Ένωσης Αγωνιστών Λευκωσίας, του Παγκύπριου Ενιαίου Μετώπου Αγωνιστών και της Παγκύπριας Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας, στις οποίες κατείχε τη θέση του Γενικού Οργανωτικού και του Βοηθού Γενικού Γραμματέα.

Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Άμυνας και παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης στην Ελλάδα.[1] Κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974 ανέλαβε τη θέση του Επιτελάρχη της Πολιτικής Άμυνας.

Από το 1953 κατείχε διευθυντή θέση σε συγκρότημα εταιρειών στη Λευκωσία.

Το 1962 νυμφεύθηκε την Ουρανία Τσακίρη η οποία απεβίωσε το 1989. Έχει ένα υιό και μία κόρη.Αδελφός του ήταν ο Ανδρέας Κούρος.

Το 1969 ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Γλαύκου Κληρίδη όταν ίδρυσε το Ενιαίον Κόμμα. Το 23 Ιουλίου 1974, όταν ο Γλαύκος Κληρίδης ανέλαβε καθήκοντα Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, διορίστηκε ως σύνδεσμος της Προεδρίας με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ).

Από την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού το 1976 έως το 1993, κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του κόμματος, Γλαύκου Κληρίδη. Στις 30 Απριλίου 1993 διορίστηκε Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη 1993.Συνέχισε στην ίδια θέση στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη 1998. Παρέμεινε στη θέση αυτή έως τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης το 2003.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X