ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εφιάλτης με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη (vids)

Διαρκείς αναζωπυρώσεις, ισχυροί άνεμοι

Μια πραγματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτα οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά της Αλεξανδρούπολης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελία, όμως παρά την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, λόγω των ισχυρών ανέμων, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για τον λόγο αυτό δόθηκε εντολή για εκκενώσεις οικισμών με μήνυμα του 112, ενώ ταυτόχρονα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση ζώων από καταφύγιο.

Τονίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί. Πρόκειται για τους οικισμούς Άνθεια, Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα. Οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

Με αυτοθυσία επιχειρούν οι πυροσβέστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κέντρο υγείας με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διακομίστηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου, καθώς ένιωσε αδιαθεσία. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της φωτιάς έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο τοξικό νέφος καπνού.

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες -Ξεκίνησαν τα εναέρια

Στην περιοχή επιχειρούσαν το βράδυ 158 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει επίσης εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικής δύναμης και του στρατού. Ταυτόχρονα, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των εναέριων μέσων, ενώ ενισχύθηκαν όλες οι δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή πλέον βρίσκονται 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ καταφθάνουν επιπλέον 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Οι κάτοικοι στη μάχη - Ισχυροί άνεμοι και σήμερα

Υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων πολλοί κάτοικοι των τριγύρω χωριών κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους ή παρέμειναν σε ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Άλλοι έδιναν μια αδιάκοπη μάχη για να προστατεύσουν τα χωριά τους:

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και το OPEN, έχουν καεί σπίτια στα χωριά Πεύκα και Αετοχώρι.

Μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν και θα επιμείνουν και σήμερα.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση