ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφεση Γενικού Εισαγγελέα για το τριπλό θανατηφόρο

Η σχετική ενημέρωση

24news team

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταχώρισε έφεση για το τριπλό θανατηφόρο τροχαίο στα Πολεμίδια.

Σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρει: «Σε σχέση με το τριπλό θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε τον Μάιο 2017 στην περιοχή των Πολεμιδιών, στην Λεμεσό, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας καταχώρησε σήμερα έφεση σε σχέση με την ανεπάρκεια της ποινής για αδικήματα οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, καθώς και για τη διαδοχικότητα των ποινών, έτσι ώστε το σύνολο της ποινής να πρέπει να αντικατοπτρίζει τη συνολική συμπεριφορά του κατηγορούμενου».

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στις 15/3/2023. 

Θυμίζουμε πως ο 32χρονος κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες, οι οποίες αφορούν το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη, ως μετριαστικούς παράγοντες, το λευκό ποινικό του μητρώο, τις οικογενειακές του περιστάσεις και το γεγονός ότι είναι πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στη διεκπεραίωση της υπόθεσης και τη λύπη που εξέφρασε ο 32χρονος, ωστόσο σημείωσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για αναστολή της ποινής.

Πρόστιμο επιβλήθηκε επίσης στον πατέρα του 32χρονου σε σχέση με δυο κατηγορίες καθώς επέτρεψε στο γιο του να οδηγήσει ακινητοποιημένο όχημα χωρίς ασφάλεια και άδεια κυκλοφορίας.

Το χρονικό του τριπλού θανατηφόρου

Θυμίζουμε πως από την βίαιη σύγκρουση που σημειώθηκε στις 27 Μαΐου του 2017 στα Πολεμίδια, έχασαν την ζωή τους οι Ανδρέας Γιασεμή 32 ετών, Δημήτρης Σάββα επίσης 32 ετών και Παναγιώτης Στεφάνου 26 ετών.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της 27ης Μαΐου στην διασταύρωση των οδών Συνεργατισμού και Γρηγόρη Αυξεντίου στα Πάνω Πολεμίδια.

Οι τρεις νεαροί επέβαιναν σε διπλοκάμπινο όχημα το οποίο συγκρούστηκε βιαία με δεύτερο διπλοκάμπινο. Σημειώνεται πως ο 32χρονος είχε παραβιάσει κόκκινο σηματοδότη ενώ ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Το όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 32χρονος είχε δηλωθεί ως ακινητοποιημένο, ενώ δεν είχε πιστοποιητικό καταλληλότητας και ασφαλιστική κάλυψη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X