ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έδωσε στοιχεία για παρακολουθήσεις ο Άντρος

«Απαίτηση μας είναι αυτό το θέμα να διερευνηθεί μέχρι τέλους»

Προφορική ήταν η ενημέρωση τόσο από το ΑΚΕΛ όσο και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Άντρο Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε καταρχήν τον Αρχηγό για την σφαιρική ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για το ζήτημα του βαν ενώ τόνισε πως κατά την διάρκεια της συζήτησης «θέσαμε και εμείς ενώπιον του και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας διάφορα στοιχεία τα οποία έχουν περιέλθει στην αντίληψη μας που θέλω να πιστεύω ότι θα τους βοηθήσει στην διερεύνηση».

Παράλληλα επισήμανε πως «απαίτηση μας είναι αυτό το θέμα να διερευνηθεί μέχρι τέλους. Έχει να κάνει με το κράτος δικαίου στην Κύπρο, με την ασφάλεια που πρέπει να νιώθουν οι πολίτες όταν συνομιλούν μεταξύ τους, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας και έχει μεγάλη σημασία να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να παραβιάζει την ιδιωτική ζωή του οποιουδήποτε, είτε αυτός είναι πολιτικό πρόσωπο, είτε πολιτικό κόμμα είτε ένας απλός πολίτης».

«Πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και μας προβληματίζει το γεγονός κατά πόσο ο Γενικό Εισαγγελέας να διορίσει μία ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία θα βοηθηθεί από εμπειρογνώμονες, λαμβάνοντας υπόψη ότι από ότι φαίνεται υπήρξε μια είδους συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και της συγκεκριμένης εταιρείας. Με αυτό που λέω δεν θέλω να αμφισβητήσω την αντικειμενικότητα του αρχηγού της Αστυνομίας και τον ανθρώπων οι οποίοι διερευνούν την όλη υπόθεση αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει η γυναίκα του καίσαρα να είναι μόνο τίμια αλλά και να φαίνεται» σημείωσε.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ από πλευράς ΑΚΕΛ παρίσταται επίσης ο βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου.

Προδρόμου: Σε καλό δρόμο οι έρευνες της Αστυνομίας

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται από την Αστυνομία για πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενο παραβίασης της νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια των ιδιωτικών επικοινωνιών και κατά πόσο έχουν δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο κάποια μηχανήματα ή αν υπάρχει τέτοιου είδους αδίκημα.

Ο κ. Κυπριανού ενημερώθηκε για το ότι η Αστυνομία διερευνά ενδελεχώς το όλο ζήτημα, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και η κοινή διαπίστωση είναι ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, της ασφάλειας της επικοινωνίας των πολιτών και οπωσδήποτε βέβαια και των πολιτικών προσώπων».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι φαίνεται να υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στην εν λόγω εταιρεία και την Αστυνομία και ερωτηθείς τι είδους ήταν η συνεργασία αυτή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν νομίζω να πρέπει να σχολιάσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες όσο διαρκούν οι έρευνες.

Εκείνο που γνωρίζουμε από την Αστυνομία είναι ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο, διεξάγεται πραγματικά πλήρης διερεύνηση και όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν ή προέκυψαν θα εξεταστούν από την Αστυνομία και θα έχουμε τα αποτελέσματα».
Πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα συνεργασίας της Αστυνομίας με τις εταιρείες αυτές, αν υπάρχει τέτοιος ισχυρισμός είναι κάτι που θα μπορούσε να το κρίνει ο Γενικός Εισαγγελέας».

Πηγή: Η Καθημερινή

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση