ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δρ. Καραγιάννης: «Nα κάνουμε μία - δύο εβδομάδες ακόμη λίγη υπομονή»

ΤΙ δήλωσε το μέλος της επιστημονικής ομάδας

Στην εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα» μίλησε το μέλος της επιστημονικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης για την επιδιομιολογική εικόνα του νησιού καθώς και για τους κύριους χώρους μετάδοσης.

Για τα αυξημένα κρούσματα σημείωσε «Είναι γεγονός ότι υπάρχει αυτή την στιγμή αύξηση των κρουσμάτων ημερησίως αλλά δεν είναι αυτό ο κύριος δείκτης αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Στις μονάδες εντατικές θεραπείες είναι σταθερός ο αριθμός, υπάρχει μια μικρή αύξηση αλλά δεν έχουμε φτάσει στα όρια».

Το μέλος της επιστημονικής ομάδας ανέφερε πως θα υπάρξει πρόβλημα στο σύστημα υγείας αν δεν μειωθούν τα κρούσματα. «Φυσικά το σύστημα υγείας θα πιεστεί περισσότερο αν εξακολουθήσουμε να έχουμε 500 κρούσματα και τις επόμενες ήμερες».

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι οι κύριοι χώροι μετάδοσης είναι οι επαγγελματικοί χώροι και οι οικογένειες. «Στους επαγγελματικούς χώρους ίσως να μην τηρούνται τα πρωτόκολλα και στο σπίτι ίσως να συνευρίσκονται με τον ευρύτερο φιλικό - κοινωνικό κύκλο και εκεί παρουσιάζονται τα προβλήματα».

Όσον αφορά για την κούραση του κόσμου σημείωσε: «Όλοι μας κουραστήκαμε αλλά εκείνο που ζητούμε είναι να κάνουμε μία - δύο εβδομάδες ακόμη λίγη υπομονή, να αυξηθεί και η εμβολιαστική κάλυψη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X