ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δρ. Καραγιάννης: «H συμπεριφορά του κόσμου είναι καλή»

Τι δήλωσε στο 24news

Δημήτρης Λουκά

Για τον διψήφιο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες, για το άνοιγμα της οικονομίας και την επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού και Πάφου, κλήθηκε να σχολιάσει στο 24news το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Ο κύριος Καραγιάννης για την βελτιωμένη εικόνα που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε πως ήταν αναμενόμενο πως θα προκύψει διψήφιος αριθμός μετά την επιβολή των μέτρων που εφαρμόστηκαν.

«Είναι ενθαρρυντικό πως ο αριθμός των κρουσμάτων άρχισε να μειώνεται» δήλωσε στην ιστοσελίδα μας το μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας.

Σχετικά με το αν θα υπάρξει κι άλλη πτώση των επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, ο Δρ. Καραγιάννης, αναμένει πως θα πέσουν κι άλλο τα κρούσματα. Σε ερώτηση για το πότε να περιμένουμε τα κρούσματα να είναι κάτω από 50 αρκέστηκε να απαντήσει πως «μπορεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες να υπάρξουν και 50 κρούσματα». Επισήμανε πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα περιμένει να υπάρξει κι άλλη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Όσον αφορά την Λεμεσό που κατέχει την πρωτιά στα κρούσματα σημείωσε πως πρέπει να περιορίσουν την κατάσταση προσθέτοντας πως τώρα που είναι ανοιχτά και τα καταστήματα να είναι διπλά προσεκτικοί για να μην υπάρξουν μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης και να δημιουργηθούν προβλήματα.

Θετικά νέα είναι για την Επαρχία της Πάφου αφού σύμφωνα με τον χθεσινό πίνακα του Υπουργείου Υγείας διενεργήθηκαν 1,793 rapid test και δεν εντοπίστηκε ούτε και ένα θετικό δείγμα. Αυτή την ευχάριστη εξέλιξη σχολίασε ο Δρ. Καραγιάννης σημειώνοντας πως με τα τεστ που γίνονται, την εφαρμογή των πρωτοκόλλων η Πάφος θα έχει μια πάρα πολλή καλή επιδημιολογική εικόνα.

Για το άνοιγμα της οικονομίας (σ.σ λιανικού εμπορίου, θέατρα, κινηματογράφοι) και αν υπάρχουν φόβοι για επιδείνωση της εικόνας απάντησε πως «φόβοι πάντα υπάρχουν, αλλά η συμπεριφορά του κόσμου είναι καλή, οι εργαζόμενοι πάνε στις δουλείες τους με τεστ, ελπίζω να διατηρήσουμε αυτή την θετική εικόνα».

Ο δρ. Καραγιάννης σχολίασε επίσης για την επόμενη άρση των μέτρων δήλωσε άγνοια για κάτι τέτοιο καθώς δεν συζητήθηκε προς το παρόν από πλευράς της επιστημονικής - συμβουλευτικής ομάδας. 

Σημειώνεται πως τα υφιστάμενα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 28/2 μετά από απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό. (Δες ΕΔΩ)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X