ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φρίκη στη Λεμεσό: Δολοφόνησαν τρία σκυλάκια και τα έβαλαν και σε κοινή θέα

Καταγγελία από Κίνημα Οικολόγων

Την Δευτέρα (22/11) εντοπίστηκαν τρία σκυλάκια δολοφονημένα από κάποιον «συνάνθρωπό» μας. Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι αφού τα σκότωσε τα μάζεψε και τα τοποθέτησε σε σημείο που θα ήταν βέβαιο ότι θα τα αντίκριζαν μικρά παιδιά.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Πολεμιδιών ενημέρωσε τον τοπικό αστυνομικό σταθμό και ενώ έπρεπε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες διερεύνησης του εγκλήματος, δηλαδή να γίνει νεκροψία για να φανούν τα αιτία θανάτου τους και να ελεγχθούν για σήμανση, αυτό δεν έγινε. Το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε λοιπόν σε ταφή των σκύλων καθώς ξεκίνησε ο τυμπανισμός τους.

Μετά από επικοινωνία της Συντονίστριας της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος κας. Ανθής Μουζούρη, τόσο με τον κοινοτάρχη όσο και τον αστυνομικό σταθμό, τελικά έγινε εκταφή των ζώων από την Αστυνομία των Ζώων Λεμεσού και το Κοινοτικό Συμβούλιο. Το ένα σκυλάκι είχε σήμανση και ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος είχε δηλώσει την εξαφάνιση του, ενώ τα αλλά δυο δυστυχώς δεν είχαν.

Λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης των ζώων, δεν μπορεί να γίνει νεκροψία για να φανούν τα ακριβή αιτία θανάτου.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε την Αστυνομία των Ζώων Λεμεσού και τον Κοινοτάρχη Πάνω Πολεμιδιών, για την άμεση ανταπόκριση τους, αλλά φαίνεται πως ακόμη παραμένουν πολλές εκκρεμότητες ως προς την ενημέρωση των τοπικών σταθμών ως προς τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζονται τα περιστατικά βίας εναντίον των ζώων. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος ξανά και να διερευνώνται σε βάθος αυτά τα περιστατικά άμεσα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X