ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διά βίου φυλάκιση για κάθε φόνο στον Μεταξά

Επτά φορές ισόβια

Δημήτρης Λουκά

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγείται σήμερα ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, κατηγορούμενος για 7 υποθέσεις φόνων, η οποίες συγκλόνισαν το παγκύπριο και όχι μόνο.

Ο 35χρονος, Νίκος Μεταξάς, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον Κακουργιοδικείου, έχοντας να αντιμετωπίσει τα σοβαρότερα αδικήματα.
Ο πρώην αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς άκουσε και παραδέχθηκε, ανέκφραστος και με σκυμμένο κεφάλι, όλες τις κατηγορίες που άκουσε.

Ένοχος

Ένοχος σε 12 κατηγορίες, μετά από την δική του ομολογία, κρίθηκε από το Δικαστήριο ο 35χρονος, σύμφωνα με τον Δικαστή. Όπως είπε, όσον αφορά στον φόνο εκ προμελέτης, δεν τίθεται θέμα για την ποινή. Αποφασίστηκε η διά βίου φυλάκισή του για κάθε δολοφονία που διέπραξε.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, δεν θα επιβληθεί ποινή για τα αδικήματα της απαγωγής. Τονίζοντας την σοβαρότητα της υπόθεσης, επεσήμανε ότι διέπραξε επτά φόνους σε διάστημα δύο ετών, ενώ δεν δίστασε να σκοτώσει και δύο ανήλικα κορίτσια. Όπως ανέφερε ο Δικαστής, οι πέντε ποινές θα είναι διαδοχικές, ενώ οι άλλες δύο θα συντρέχουν.

Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο επέβαλε διαδοχικές ποινές για τις πέντε δολοφονίες, ενώ στις διπλές δολοφονίες με θύματα μητέρες και παιδιά, οι ποινές είναι συντρέχουσες.

Ο 35χρονος καταδικασθείς, με σκυμμένο το κεφάλι άκουσε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.

Οι φρικτές περιγραφές και η «συγγνώμη»

Γύρω στις 10:30, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο 35χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, με την Αστυνομία να λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός αυτής και τον ίδιο να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο. Από εξονυχιστικό έλεγχο πέρασαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Ο Μεταξάς για πολλοστή φορά παρουσιάστηκε χωρίς εκπροσώπηση από δικηγόρο, καθώς όπως είπε, δεν επιθυμεί να λάβει νομική αρωγή.

Ερωτηθείς, ο 35χρονος ομολόγησε τα εξής:

Παραδοχή φόνων: Μαρικάρ, Λιβία και Έλενα Μπουνέα, Μαίρη Ρόουζ και Σιέρα, Ασμίτα Κάτχα Μπίστα, Αριάν Παλάνας Λοζάνο

Παραδοχή απαγωγής: Μαρικάρ, Μαίρη Ρόουζ, Σιέρα, Ασμίτα Κάτχα Μπίστα, Αριάν Παλάνας Λοζάνο

Μετά την παραδοχή, η Κατηγορούσα Αρχή ανέγνωσε τα γνωστά γεγονότα, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση. Στο δικαστήριο κατατέθηκαν φωτογραφίες των σορών των θυμάτων του 35χρονου. Μάλιστα, αναφέρθηκε ξανά ότι ο κατηγορουμενος κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σπίτι του, προσπάθησε να καταπιεί κάρτα sim, με την οποία ο κατηγορούμενος συνομιλούσε με τα θύματα του. Όταν συνελήφθη ο κατηγορουμενος ειπε στους ανακριτές «δεν εμπλέκομαι, τι να πω».

Ακολούθως, η Κατηγορούσα Αρχή ανέγνωσε ενώπιον του Δικαστηρίου τα γνωστά γεγονότα που αφορούν στο πώς έφτασαν στα ίχνη του 35χρονου, όπως και το χρονικό του εντοπισμού των σορών των θυμάτων του. Κατά την ανάγνωση των γεγονότων, αναφέρθηκε ξανά το μήνυμα σε φίλη της Μαρικάρ: ο κατηγορουμενος μετά τη δολοφονία της Μαρικάρ, έστειλε μήνυμα σε φίλη της, παριστανοντας την Μαρικάρ και έλεγε «δεν είμαι καλά, θα φύγω».

Όταν εντοπίστηκε τσιμπεντοπμπλόκ ο κατηγορουμενος ειπε στους ανακριτές: «είναι δικό μου. Ήταν όπως τα έκανα, έβρισκα πέτρες και έφκαλα τρύπες για να τις δέσω στις βαλίτσες».

«Την έσφιγγα, την έσφιγγα, μέχρι που πόνεσα τα χέρια μου», είπε στους ανακριτές για το θάνατο της Livia.
Την έπιασα από το λαιμό, την έσφιγγα μέχρι να πεθάνει και πήγα στο δωμάτιο της Έλενας. Σκότωσα και το μωρό, όπως σκότωσα και τη Livia», φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στο δικαστήριο.

Ο Μεταξάς πίστευε ότι η Livia εξέδιδε την κόρη της.

Για την Μαρικάρ είπε ότι την έσφιγγε από το λαιμό, ενώ της προκάλεσε βαριές κακώσεις του τραχύλου στο λαιμό. Για Μαίρη Ρόουζ την γνώρισε στο Badoo και έτρεφε μια συμπάθεια προς το πρόσωπό της. Ήρθαν σε σεξουαλική επαφή και σε κάποια φάση άκουσαν την Σιέρα να κλαίει.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η Σιέρα πέθανε από εισροή εμεσμάτων, η Μαίρη Ρόουζ έκλεγε και φώναζε, εγώ «την έπιασα από το λαιμό και την έσφιγγα. Μετά είδα την Μαίρη στο πάτωμα και προσπάθησα να της κάνω μαλάξεις για να την σώσω». Όπως και στην περίπτωση της Livia, ο Μεταξάς είχε καταθέσει ότι πίστευε πως και η Μαίρη Ρόουζ θα εξέδιδε την κόρη της. «Μου μπήκε υποψία ότι η Μαίρη Ρόουζ πωλούσε την 6χρονη Σιέρα είπε ο 35χρονος στους ανακριτές».

Όσον αφορά την Ασμίτα, κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, είπε ότι τον έφτυσε και εκεί νευρίασα και την έπιασα από τον λαιμό μέχρι που πέθανε. «Την πέταξα γυμνή στο πηγάδι», παραδέχθηκε, συμπληρώνοντας ότι την σκότωσε κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Με παρόμοιο τρόπο σκότωσε και την Αριάν Παλάνας, λέγοντας ότι, κατά την διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσής τους, την έπνιξε.

Δάκρυσε στο δικαστήριο

Με δάκρυα στα μάτια, ο 35χρονος Μεταξάς ανέγνωσε την απολογία του ενώπιον του Δικαστηρίου. Μέσω αυτής, εξέφρασε μεταμέλεια και είπε ότι ψάχνει απαντήσεις όσον αφορά στους λόγους που έφτασε μέχρι αυτό το σημείο:

«Αναλαμβάνω τις ευθύνες, όσο και να το θέλω δεν μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω.
Εκφράζω μεταμέλεια και απολογούμαι.
Δεν θέλω να ζημιώσω άλλο την Κυπριακή δημοκρατία.
Στην κυπριακή κοινωνία θα διερωτάται πως ένα μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο.
Αυτό διερωτούμαι και εγώ, δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια απάντηση.

Έχω διαπράξει απεχθη εγκλήματα. Θα βοηθήσω στην υπόθεση.

Λυπάμαι για τους συγγενείς μου και για τα παιδιά μου, δεν έφταιξαν σε τίποτα.»

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει

Φόνος εκ προμελέτης

Απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του

Απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης

Απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου

Παρέμβαση σε Δικαστική διαδικασία

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X