ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η επιστροφή Τζιωνή στον τόπο του φρικτού εγκλήματος (pıcs,vid)

Στο περιπολικό έμειναν Σάρα και Λευτέρης

Δημήτρης Λουκά

Από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου στο σπίτι του άτυχου ζεύγους οδηγήθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι της διπλής δολοφονίας.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε στην οικία και στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο, εκεί βρέθηκε ο πατέρας του Μάριου Χατζηξενοφώντος, καθώς και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Με το που κατέφθασαν οι κατηγορούμενοι, πρώτα απ' όλα οδηγήθηκαν στο σημείο που πάρκαραν το όχημα τους την μοιραία νύχτα του φόνου. Εν συνέχεια βρέθηκαν σε ταράτσα κοντινής πολυκατοικίας. 

Οι δύο εκ των κατηγορουμένων με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης εισήλθαν εντός της οικίας στις 11:24 με την αυτοψία να ολοκληρώνεται γύρω στις 11:50.

Οι κατηγορούμενοι Λευτέρης Σολωμού και Σάρα Σιάμς έμειναν στα περιπολικά που βρίσκονταν έξω από την οικία.

Όσα έγιναν στην δικαστική αίθουσα 

Αρχή της διαδικασίας έγινε στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου όπου κατέθεσε ο λοχίας Σάββας Σιαμμούτης, ένας εκ των ανακριτών της υπόθεσης.

Ακολούθως η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, ρώτησε τον μάρτυρα αν είναι σε θέση να εξηγήσει στο δικαστήριο τους χώρους του σπιτιού με τον ίδιο να απαντά καταφατικά.

Καταχωρήθηκε αίτημα στο δικαστήριο να επιθεωρήσει τον χώρο του εγκλήματος ώστε, να έχει μια καλύτερη εικόνα και αντίληψη. Οι κατηγορούμενοι 1 και 4 είναι απαραίτητοι για την αυτοψία, πρόκειται για τον Λοίζο Τζιωνή και τον Μάριο Χατζηξενοφώντος.

Η απάντηση των δικηγόρων των κατηγορούμενων

Ο Δικηγόρος του Λ. Τζιωνή συμφώνησε με το αίτημα σε αντίθεση με τον δικηγόρο της Σ. Σιάμς ο οποίος τόνισε ότι «δεν θέλει να παραστεί η κατηγορούμενη στη σκηνή».

Ο Δικηγόρος του Λ. Σολωμού ανάφερε «να μην παραστεί ο κατηγορούμενος στην σκηνή».

Τέλος ο δικηγόρος του Μ. Χατζηξενοφώντος δήλωσε «Αν δούμε ότι δεν μπορεί ο κατηγορούμενος να ανταπεξέλθει στη σκηνή λόγω συναισθηματικής φόρτισης να τον πάρουν σε αυτοκίνητο της αστυνομίας».

Να σημειωθεί ότι από πλευράς του ο δικηγόρος της Σ. Σιαμας αφού πήρε εκ νέου τον λόγο τόνισε ότι «η κατηγορούμενη 2 δεν έχει καμιά σχέση με την σκηνή , δεν μπήκε πότε στο σπίτι , δεν μπορεί η ίδια να ανταπεξέλθει συναισθηματικά στη διαδικασία».

Καμία ένσταση από την κατηγορούσα αρχή.

Η θέση του δικαστηρίου

Από πλευράς του το δικαστήριο ανέφερε πως «η διεξαγωγή αυτοψίας είναι πλήρως δικαιολογημένη. Το μόνο που έχει λεχθεί για τα αιτήματα των δικηγόρων των κατηγορουμένων δυο και τρία είναι η συναισθηματική φόρτιση. Δεν θεωρούμε ορθό να μην πάνε, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η παρουσία τους».

Έντονος ο Λευτέρης που δεν ήθελε να πάει στην σκηνή του εγκλήματος χαρακτηριστικά αναφώνησε «εν μπορώ να πάω».

Στις 30/1 η επόμενη δικάσιμος.




10kg κάνναβης: Μέσω του κούριερ έγινε η σύλληψη


Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη δικάσιμο το Κακουργιοδικείο απέρριψε την ένσταση που ήγειρε ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, με την οποία ζητούσε όπως μην επιτραπεί η κατάθεση των χειρόγραφων σημειώσεων του πελάτη του ως τεκμήριο στο δικαστήριο.

Δεν χρειάζονταν νέο ένταλμα έρευνας, ηταν νόμιμη η κατοχή του οχήματος από την Αστυνομία, ανέφερε ο Δικαστής,ο οποίος απέρριψε το αίτημα του δικηγόρου του πρώτου κατηγορούμενου, Ανδρέα Αναστασίου. 

Ο δικηγόρος του Τζιωνή είχε αναφέρει ότι η Αστυνομία θα έπρεπε εξασφαλίσει νέο ένταλμα έρευνας για το αυτοκίνητο εντός του οποίου εντοπίστηκε το βιβλιάριο σημειώσεων. Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορούμενου μεταξύ άλλων είπε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, έπρεπε να βγει νέο ένταλμα έρευνας. Παράνομα ο αστυνομικός μπήκε στο αυτοκίνητο για να βγάλει το βιβλιάριο.

Η Κατηγορούσα Αρχή από πλευράς της απάντησε στον κύριο Αναστασίου λέγοντας ότι «νομικά οι αστυνομικοί ήταν καλυμμένοι να ερευνήσουν το όχημα με βάση το άρθρο 25. Θεωρώ ότι η αστυνομία κινήθηκε εκ του ασφαλούς γιατί είναι μια σοβαρή υπόθεση. Η θέση μας είναι ότι δεν χρειαζόταν νέο ένταλμα έρευνας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X