ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό: Συγκλονισμός και κλάματα στο δικαστήριο

Τα ματωμένα ρούχα του δολοφονηθέντος ζεύγους και το σπαθί αναστάτωσαν τους συγγενείς

Εικόνες που σόκαραν, τόσο τους συγγενείς του δολοφονηθέντος ζεύγους, όσο και όσους παρακολούθησαν την δικάσιμο διαδικασία της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου, αποκαλύφθηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, από τον μάρτυρα, εκ μέρους της Αστυνομίας. 

Το κουβάρι της υπόθεσης που συγκλόνισε το παγκύπριο, τον περασμένο Απρίλιο, εκτυλίσσεται εντός της δικαστικής αίθουσας, όπου σήμερα παρουσιάστηκαν τα τεκμήρια που περισυνέλεξε η Αστυνομία από το σπίτι της οδού Ζαλόγγου στον Στρόβολο, καθώς και από άλλα σημεία, πέριξ και όχι μόνον.


 Διπλό Φονικό - Η Live κάλυψη από το δικαστήριο


Ο Αστυφύλακας, Ανδρέας Παναγή, του ΤΑΕ Λευκωσίας, άνοιξε φακέλους, παρουσίασε και περιέγραψε ενώπιο του δικαστηρίου τα αντικείμενα (τεκμήρια). Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα ματωμένα ρούχα του ζεύγους Χατζηγεωργίου και Σεργίου, που τους είχαν αφαιρεθεί κατά την μεταθανάτια εξέταση. Στα ματωμένα ρούχα εμφανείς ήταν και οι τρύπες από το μαχαίρι.

Στην θέα των ματωμένων ρούχων, συγγενείς των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα, λύγισαν και ξέσπασαν σε κλάματα. Ασυγκίνητοι δεν έμειναν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι, γεγονός που ήταν εμφανές στις εκφράσεις του προσώπου του καθενός, ενώ διάφορα άλλα μάτια βούρκωσαν μπρος στο αποτρόπαιο θέαμα.


Υδροστρόβιλος σε Επισκοπή και Αγία Νάπα (pic, vid)


Μεγάλη εντύπωση και σχόλια προκάλεσαν το σπαθί τύπου «Κατάνα», που παρουσιάστηκε από τον Αστυφύλακα Παναγή, καθώς και η μάσκα καρναβαλιού με πρόσωπο «Anonymous».

Πέραν των πιο πάνω, ανάμεσα στα σημαντικότερα τεκμήρια ήταν και τα ακόλουθα:

Τεκμήριο 1: είναι η δειγματοληψία από τον Χατζηγεωργίου
Τεκμήριο 2: δειγματοληψία από κόκκινη ουσία στο σεντόνι υπνοδωματίου
Τεκμήριο 3: κόκκινη ουσία στο πάτωμα του υπνοδωματίου
Τεκμήριο 4: μαξιλαρόντυμα
Τεκμήριο 5: σεντόνι με αίμα
Τεκμήριο: 6 δειγματοληψία κόκκινη ουσία από πάτωμα του υπνοδωματίου
Τεκμήριο 9: κοντό παντελονάκι από αποθήκη στο υπόγειο, με ίχνη κόκκινης ουσίας
Τεκμήριο 10: σπαθί σαμουράι
Τεκμήριο 12: πτυσσόμενο ρόπαλο από το πάτωμα τραπεζαρίας


Black Friday - Ξεχύθηκαν στα καταστήματα οι Κύπριοι! (Pics)


Απορρίφθηκε το αίτημα της Σιάμς

Η διαδικασία στο Κακουργιοδικείο, προτού προχωρήσει στην παρουσίαση των τεκμηρίων, άρχισε με τον Δικαστή να αναφέρεται στο αίτημα του δικηγόρου της Σάρας Σιάμς, Σωτήρη Αργυρού, για τροποποίηση του κατηγορητηρίου για την πελάτη του.

Ο Δικαστής, ανέφερε ότι το δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει επί δύο ζητημάτων που έθεσε ο κ. Αργυρού: της πολλαπλότητας του κατηγορητηρίου και του ελαττωματικού κατηγορητηρίου. Ωστόσο, είπε ότι δεν τίθεται θέμα πολλαπλότητας, ούτε ελαττωματικού κατηγορητηρίου, γι' αυτό το αίτημα του κ. Αργυρού για απαλλαγή της Σιάμς από όλες τις κατηγορίες, πέραν της συνωμοσίας για διάπραξη ληστείας, απορρίπτεται.

Αίτημα για αυτοψία στην σκηνή

Σε άλλο σημείο της διαδικασίας, ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, Ανδρέας Αναστασίου, αιτήθηκε όπως μεταβεί στην σκηνή του φονικού για αυτοψία, με την Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας, Πολίνα Ευθυβούλου, να λαμβάνει τον λόγο, λέγοντας πως αυτή ήταν επιθυμία και της Κατηγορούσας Αρχής.

Να σημειωθεί ότι, στο τέλος της διαδικασίας και, λίγο προτού παρουσιαστούν τα τεκμήρια που ανευρέθηκαν εντός του οχήματος που εμπλέκεται στην υπόθεση, ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, υπέβαλε ένσταση η οποία έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Η επόμενη διαδικασία ορίστηκε για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 09:00 το πρωί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X