ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό - Εξέλιξη: Παραδέχθηκε την συνωμοσία προς διάπραξη ληστείας η Σάρα

Άλλαξε δικηγόρο η κατηγορούμενη δύο

Οδηγήθηκαν εκ νέου στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την στυγερή δολοφονία στην οδό Ζαλόγγου. Στη σημερινή διαδικασία προγματισμέα συνεχιστεί η αντεξέταση από τον συνήγορο υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή στον λοχία Σάββα Σιαμμούτη.

Στη σημερινή διαδικασία είχαμε σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την κατηγορούμενη Σάρα Σιαμς. Ο δικηγόρος της, Σωτήρης Αργυρού ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εκπροσώπηση της, όπως εξήγησε, επειδή η ίδια και η οικογένεια της «δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της διαδικασίας». Νέος δικηγόρος της Σάρας διορίστηκε ο Θανάσης Κορφιώτης, ο οποίος ζήτησε όπως αλλάξει την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξης ληστείας, από μη παραδοχή σε παραδοχή.

Όσα έγιναν στην δικαστική αίθουσα

-  Εντός της αίθουσας οι τέσσερις κατηγορούμενοι με την σημερινή διαδικασία να ξεκινά. 

- Αποσύρεται ο δικηγόρος της Σάρας, Σωτήρης Αργυρού, για οικονομικούς λόγους και εγκρίνεται από το δικαστήριο. Νέος συνήγορος διορίζεται ο Θανάσης Κορφιώτης.

-  Ανατροπή στην υπόθεση . Ζητά να αλλάξει απάντηση στην κατηγορία συνομωσία προς διάπραξη ληστείας. Παραδέχεται η Σάρα.

- Δικηγόρος Σάρας: «Χθες ανέλαβα εκπροσώπηση δεν είμαι έτοιμος για αντεξέταση. Σκοπός μου είναι να ζητήσω αναβολή στη δίκη μου σειρά για αντεξΈταση».

- Δικηγόρος Τζιωνή: Ζητά αναβολή για την αντεξέταση για την ασφάλεια του πελάτη του μετά την εξέλιξη αυτή. 

Ο κ. Αναστασίου ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τη νέα αυτή εξέλιξη και πως επηρεάζεται η υπερασπιστική γραμμή του πελάτη του, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «ξεκάθαρα θέλουν να συζητήσουν το ενδεχόμενο η Σάρα να βγει μάρτυρας κατηγορίας». Είπε ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τον τρόπο που θα συνεχίσει την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας.

- Δικηγόρος Λευτέρη: Δεν έχει ένσταση για την αναβολή

- Δικηγόρος Μάριου: Είναι προβληματική αυτή η εξέλιξη, δεν υπάρχει ένσταση

- Δικηγόρος Σάρας: Δεν είναι σκοπός να καθυστερήσει η διαδικασία, θα ζητήσω και έκθεση από το γραφείο ευημερίας

- Επομένη δικάσιμος 14/2 η ώρα 9 το πρωί για γεγονότα και ποινή στην κατηγορούμενη δυο για την κατηγορία τέσσερα.

Προηγούμενη δικάσιμος

Στην προηγούμενη διαδικασία κατέθεσε ο λοχίας Σάββας Σιαμμούτης, εκ των ανακριτών της υπόθεσης και στην συνέχεια ακολούθησε αντεξέταση από τον δικηγόρου του Τζιωνή.

Κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας κατηγορίας, ο κ. Σιαμούτης προέβαλε τη θέση ότι ο Λοΐζος Τζιωνής, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, εισήλθε στην οικία των θυμάτων, στην οδό Ζαλόγγου, με σκοπό να τα σκοτώσει και όχι για να ληστέψει, παραπέμποντας σε συγκεκριμένα τεκμήρια αλλά και κινήσεις και συμπεριφορές του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τη θέση του μάρτυρα, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο πελάτης του δεν πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει τα θύματα, αλλά να τα τρομοκρατήσει και τα ληστέψει. Όπως είχε υποστηρίξει, ουδέποτε υπήρχε στο μυαλό του πελάτη του να σκοτώσει το ζεύγος αλλά «περίμεναν», όπως είπε, να φοβηθούν και δεν θα φώναζαν και ακολούθως θα τους έδεναν με πλαστικά καλώδια που εντοπίστηκαν στη τσάντα που κρατούσε ο Τζιωνής τη νύχτα του φόνου προκειμένου να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.

Ο κ. Σιαμούτης από την πλευρά του είχε υποστηρίξει πως και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν οργανώσει τη διάπραξη του εγκλήματος, ενώ επικαλούμενος συγκεκριμένη μαρτυρία ανέφερε ότι ο Τζιωνής φέρεται να τους είχε πει ότι αν χρειαζόταν θα σκότωνε το ζεύγος, γι΄αυτό και είχε πάρει μαζί του το φονικό μαχαίρι και το σπαθί τύπου σαμουράι.

Ο ανακριτής της υπόθεσης είχε ότι όταν κάποιος θέλει να κλέψει ένα σπίτι δεν πηγαίνει την ώρα που οι ιδιοκτήτες του είναι μέσα, αλλά όταν αυτοί θα απουσιάζουν, υποστηρίζοντας ότι ο Τζιωνής πήγε για να σκοτώσει τα θύματα γι΄αυτό και δεν χρειάστηκε να καλύψει το πρόσωπο του με τη μάσκα που εντοπίστηκε στη τσάντα που κρατούσε το βράδυ του φόνου. Ισχυρίστηκε, επίσης, πως αν δεν πήγαινε αποφασισμένος να σκοτώσει θα έφευγε όταν διαπίστωνε ότι δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο εντός της οικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X