ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διευθυντής Τροχαίας: Έτσι θα «σπάσουν» την κίνηση στην είσοδο της Λευκωσίας

38 χιλιάδες αυτοκίνητα το 2019, 56 χιλιάδες αυτοκίνητα στα φώτα του «Καλησπέρα»

Τρομακτική χαρακτήρισε την αύξηση οχημάτων στην είσοδο της Λευκωσία κάθε πρωί, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, εξήγησε πως «η ώρα αιχμής είναι μεταξύ 07:00-08:00 το πρωί, τόσο στην είσοδο της Λευκωσίας όσο και στους κυκλικούς κόμβους στη Λεμεσό. Αυτή η ώρα είναι η πιο πολυσύχναστη ώρα και δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει και η ανάλογη διαχείριση. Στα φώτα του «Καλησπέρα», φέτος διακινούνται 56 χιλιάδες αυτοκίνητα και την αντίστοιχη περίοδο πέρσι ήταν 38 χιλιάδες. Φαίνεται ότι έχουν μείνει οι φοιτητές στην Κύπρο και ο καθένας θέλει να οδηγεί το αυτοκίνητο μόνος του. Αν παρατηρήσετε τα οχήματα στα συγκεκριμένα φώτα, δεν υπάρχει κανένας άλλος εντός του οχήματος πέραν από τον οδηγό. Είναι τρομακτική η αύξηση τον οχημάτων στην είσοδο της Λευκωσίας γι’αυτό και παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση».

Την ίδια στιγμή επισήμανε πως, η Δύναμη κάνει ότι μπορεί, τονίζοντας πως «έχουμε βάλει αστυνομικούς σε όλες τις διασταυρώσεις που ελέγχονται με φώτα τροχαίας, για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τον κόσμο. Έχουμε βάλει μοτοσικλετιστές κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων για να αποφεύγονται τα ατυχήματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο περισσότερο. Αυτοί είναι οι δρόμοι μας, αυτή είναι η χωρητικότητα τους».

Σημείωσε επίσης πως «έχει κάνει μελέτη η Αστυνομία, η οποία έχει παραδοθεί στον Δήμο Λευκωσίας και το Υπουργείο Μεταφορών, έτσι ώστε ο κόσμος να αφήνει τα αυτοκίνητα στην περιοχή του ΓΣΠ ή στο Πέρα Χωριό και να εισέρχονται στη Λευκωσία με μικρά λεωφορεία. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει αποσυμφόρηση στο κέντρο της Λευκωσίας. Έχουμε κάνει επίσης εισήγηση να γίνουν κλιμακωτά ωράρια. Αν γίνουν αυτά θα διευκολυνθούμε όλοι πάρα πολύ».

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X