ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καρέ – καρέ η διάσωση τεσσάρων ατόμων ανοιχτά της Πάφου

35 ναυτικά μίλια ανοικτά της Πάφου

ΚΥΠΕ

Τέσσερις επιβαίνοντες σε ακυβέρνητο σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε 35 ναυτικά μίλια ανοικτά της Πάφου, μεταφέρθηκαν στην στεριά την Κυριακή ενώ ο ένας εκ των οποίων ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας μεταφέρθηκε δια αέρος στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας λήφθηκε την Κυριακή ενημέρωση ότι ξύλινο σκάφος μήκους περίπου 10 μέτρων εντοπίστηκε γύρω στη 13:00, 35 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου και ήταν ακυβέρνητο.

Άκατος της Λιμενικής Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στο σημείο γύρω στις 15:00 το απόγευμα της Κυριακής όπου εντοπίστηκε το ακυβέρνητο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα.

Γύρω στις 19:00 της Κυριακής οι τρεις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου ενώ για τον τέταρτο, ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής για μεταφορά του στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣΕΔ εφαρμόστηκε το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» κινητοποιώντας την άκατο ΕΥΑΓΟΡΑΣ και ταχύπλοο της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας καθώς και το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης (460 ΜΕΔ) του ΓΕΕΦ με εξειδικευμένο νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ.

«Ένας εκ των 4 ατόμων μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ στο Νοσοκομείο Πάφου λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε», προστίθεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση