Σήμανε συναγερμός το πρωί του Σαββάτου (29/08) στην παραλία Αράπης στην Πέγεια της Επαρχίας Πάφου όπου και κινδύνευσαν δύο ανήλικα παιδιά.
Συγκεκριμένα, δύο ναυαγοσώστες κλήθηκαν να διασώσουν τα δυο παιδία όταν ισχυροί άνεμοι παρέσυραν στα ανοικτά την φουσκωτή βάρκα τους.
Ανάρτηση
Σήμερα, γύρω στις 11:30 το πρωί, οι ναυαγοσώστες Ραφαήλ Κυριάκου και Άντονι Τόρρες κλήθηκαν να επέμβουν για τη διάσωση δύο ανήλικων παιδιών στην παραλία Αράπη, στην Πέγεια.
Τα δύο παιδιά βρίσκονταν στη θάλασσα με φουσκωτή βαρκούλα, όταν οι ισχυροί άνεμοι τα παρέσυραν προς τα ανοικτά, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός της σηματοδοτημένης περιοχής και σε απόσταση από την ακτή.
Χάρη στην έγκαιρη αντίληψη και άμεση επέμβαση των δύο ναυαγοσωστών, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια πίσω στην ακτή.
Το περιστατικό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω των έντονων και ασυνήθιστων για την εποχή καιρικών φαινομένων που επικρατούν σήμερα στην Κύπρο, με ισχυρούς ανέμους και απότομες μεταβολές του καιρού.
Τέτοιες μέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη θάλασσα, και ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για παιδιά και φουσκωτά μέσα, τα οποία μπορούν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να παρασυρθούν αρκετά μέτρα μακριά από την ακτή.
Μπράβο στους Rafaellos Kyriakou και Toni Torres για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή τους.
Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη πόσο σημαντική είναι η συνεχής παρουσία εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών στις παραλίες μας.































