ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαμαρτυρία «Ισότητας» για χαμηλόμισθους Δημοσίου

Πότε θα γινεί

ΚΥΠΕ

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τους χαμηλόμισθους του δημοσίου καλεί η συντεχνία «Ισότητα» έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 15:30, πριν από την έναρξη της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια του σώματος.

«Στόχος μας είναι να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για τον αποκλεισμό των χαμηλόμισθων συναδέλφων που υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Κλ. Α1 από τη ρύθμιση για επιταχυνόμενη ανέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση της συντεχνίας, σημειώνοντας ότι «η εν λόγω ρύθμιση δεν περιέχει καμία πρόνοια για αναγνώριση της πολύχρονης υπηρεσίας των συναδέλφων στην Κλ. Α1, γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

Ακολούθως, καλεί όλα τα κόμματα να ασκήσουν έντονες πιέσεις προς διόρθωση της αδικίας, ενώ καλεί και τη Βουλή, «βάσει του Άρθρου 35 του Συντάγματος και της ρητής υποχρέωσής του να διασφαλίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα, όπως το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης που κατοχυρώνεται στο Άρθρο 28, να ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις στην Κυβέρνηση για να επιφέρει τις κατάλληλες αλλαγές στον Κρατικό Προϋπολογισμό ώστε να αρθεί η εις βάρος των χαμηλόμισθων συναδέλφων αδικία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση