ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διάκριση για τη νέα συμπαραγωγή της Nova

«Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» στο 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!

Το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας των φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, απέσπασε η νέα συμπαραγωγή της Nova, «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», του Σύλλα Τζουμέρκα, στο 60ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ταινία πραγματοποίησε την ελληνική της πρεμιέρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ είχε προκαλέσει ήδη αίσθηση στην παγκόσμια πρεμιέρα της στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου και συνεχίζει το ταξίδι της σε φεστιβάλ και αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις ελληνικές αίθουσες η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου, ενώ πρόκειται να μεταδοθεί αποκλειστικά και σε Α’ τηλεοπτική προβολή από τα κανάλια Novacinema.

«Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό, πρώην στέλεχος της αντιτρομοκρατικής, και μια εργάτρια σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, θα αρχίσουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους. Μια ταινία για τη χαμένη αξιοπρέπεια, τη λύτρωση και τα μυστικά που κρύβουν οι βάλτοι, συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Σουηδίας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Αγγελική Παπούλια και η Γιούλα Μπούνταλη, οι οποίες πλαισιώνονται από ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών: Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Κρίστιαν Κουλμπίντα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Μιχάλης Κίμωνας, Θάνος Τοκάκης, Λαέρτης Βασιλείου, Άλκηστις Πουλοπούλου και η Κατερίνα Χέλμη.

Το σενάριο της ταινίας έγραψαν ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη στην τρίτη τους κινηματογραφική συνεργασία, τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο βραβευμένος με το Sven Nykvist Cinematography Award, Πέτρους Σιόβικ.

Με «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», η Nova, μετράει πάνω από 140 συμπαραγωγές κινηματογραφικών ταινιών, ενώ συνεχίζει να στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο έχοντας επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε εγχώριες παραγωγές!

Περισσότερα για το τηλεοπτικό περιεχόμενο των Novacinema

· Κάνετε Like στη σελίδα της Nova Cyprus https://www.facebook.com/NovaCyprus/ για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των καναλιών της Nova Cyprus

· Μπείτε στο site της NovaCyprus www.novacyprus.com  για να βλέπετε πάντα το ανανεωμένο πρόγραμμα όλων των καναλιών μας.

· Για περισσότερες πληροφορίες για το novago μπείτε στο www.novacyprus.com/novago 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X