ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν υποχωρεί ο καύσωνας – Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Αναλυτικά η πρόγνωση

24news team

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (19/07) το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη (20/07) στις 11:00 με ισχύ μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Σύμφωνα με την ενημέρωση η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 41 βαθμούς κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Εποχική χαμηλή πίεση σε συνδυασμό με θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα νότια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα ανατολικά και τα νότια παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα δυτικά και τα βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος και θερμός. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος και θερμός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος και θερμός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι αύριο, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών θα παραμείνει σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού».

Τονίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι πέντε χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς για ετοιμασία φαγητού επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνεται, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση