ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν «ξεκλειδώνει» ο 35χρονος στην ανάκριση (pics,vid)

Για λίγα δευτερόλεπτα αφήνει ελεύθερο τον «Ορέστη»

Αντρέας Γιωργαλλάς

Συνεχίζονται σε πολλά επίπεδα οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση των στυγερών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Μιτσερό με τον 35χρονο να έχει παραδεχθεί σε θεληματική του κατάθεση τις δολοφονίες της 38χρονης Marry Rose Tiburcio Infante καθώς και της 28χρονης Arian Palanas Lozano. Ωστόσο, η συμπεριφορά του δείχνει ένα άτομο που δύσκολα θα υποκύψει στις πιέσεις των ανακρίσεων και όπως φαίνεται το παζλ των αποτρόπαιων δολοφονιών δεν θα συμπληρωθεί σύντομα.

Για λίγα δευτερόλεπτα αφήνει ελεύθερο τον «Ορέστη» ο 35χρονος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν κοντά μας, το έργο των ανακριτών της υπόθεσης δυσκολεύει αφού ο 35χρονος είναι ψύχραιμος, σοβαρός και πολύ προσεκτικός στον τρόπο που απαντά στις ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το στυγερό έγκλημα.

Σκιαγραφώντας την συμπεριφορά του εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι οι ανακριτές είναι μπροστά από έναν άνθρωπο που έχει τον απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων του, μεθοδικό που δεν θα «σπάσει» αφού μπορεί να αντικρούσει τις μεθόδους ανάκρισης με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος. Οι ανακριτές της υπόθεσης παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι αφού στις αιφνιδιαστικές τους ερωτήσεις βλέπουν τον ύποπτο να φανερώνει για λίγα δευτερόλεπτα το πρόσωπο του «Ορέστη» και μετά να κλείνει το «παράθυρο» επιστρέφοντας στο γνωστό παγερό του βλέμμα.

Είναι λες και δύο άτομα ζουν στο ίδιο σώμα με τον πειθαρχημένο να έχει στις πλείστες περιπτώσεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Άλλωστε ο 35χρονος αξιωματικός έχει εκπαιδευτεί σε μια από τις καλύτερες στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων) αναπτύσσοντας σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα της αυτοκυριαρχίας και της πειθαρχίας. Με τα όσα αποκαλύφθηκαν μέχρι στιγμής για τον τρόπο δράσης του φαίνεται ότι ο 35χρονος δείχνει μια δομή σκέψης που από πίσω της κρύβεται ένα πολύ καλά οργανωμένο μυαλό.

Το στοίχημα πλέον για τους ανακριτές είναι να καταφέρουν να βρουν την ρωγμή στην καλά οχυρωμένη προσωπικότητα του 35χρονου ώστε να πάρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Να σημειώσουμε ότι με βάση τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αρχές στις έρευνες στο φρεάτιο του Μιτσερού και στην λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, ο μόνος που θα μπορούσε να φωτίσει άγνωστες πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης είναι ο 35χρονος.

Ξέρει καλά πώς να θολώνει τα νερά 

Με την ανεύρεση του δεύτερου πτώματος στο φρεάτιο αλλά και τα όσα είπε στους ανακριτές για την 6χρόνη κόρη της Marry Rose, Sierra, φαινόταν σε αρχικό στάδιο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση. Αυτό όμως δεν συνέβη αφού ο «Ορέστης» παραδέχτηκε τις δύο δολοφονίες και στην συνέχεια μαζεύτηκε αναιρώντας ουσιαστικά κάποιες αναφορές του για τα εγκλήματα.

Σχετικά με την 6χρονη, ο ύποπτος είχε μεταφερθεί την Κυριακή (21/04) στην λίμνη Μεμί όπου αρχικά έδωσε λεπτομερή περιγραφή που προκάλεσε φρίκη. Είπε ότι πέταξε το κοριτσάκι κοντά σε ένα δέντρο, το πτώμα κύλησε και τότε την έσπρωξε ώστε να πέσει στη λίμνη. Στην συνέχεια άρχισε να «θολώνει τα νερά» και να προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς με σκοπό να παραπλανήσει τους ανακριτές. Το ερώτημα που εύλογα δημιουργήθηκε ήταν «γιατί να ρισκάρει να κινηθεί σε δύο διαφορετικά μέρη για να ξεφορτωθεί τα πτώματα;».

Άλλη μια αντίφασή του είναι αυτή για τον αριθμό των δολοφονημένων γυναικών, ενώ σε κάποια φάση κατά την διάρκεια των ανακρίσεων ανέφερε ότι σκότωσε 5 γυναίκες και αμέσως ανακάλεσε λέγοντας ότι σκότωσε μόνο τις 2 που είπε στην θεληματική του κατάθεση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X