ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστοδουλίδης: «Δεν πήγα ποτέ σε μνημόσυνο του Γρίβα»

Τοποθέτηση αγωνιστών ΕΟΚΑ για δήλωση υποψηφίου Προέδρου πως δεν θα παραστεί ποτέ σε μνημόσυνο του Γρίβα

24news team

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 και το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως πληροφορήθηκαν δηλώσεις κάποιου εκ των 14 υποψηφίων Προέδρων, σύμφωνα με τις οποίες ουδέποτε παρέστη και ούτε θα παραστεί σε μνημόσυνο του αρχηγού του απελευθερωτικού αγώνα στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ούτε σε τρισάγιο στον τάφο του.

Yπενθυμίζουμε ότι ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στη διαδικτυακή εκπομπή ''Snipers'', ανέφερε πως «Δεν πήγα ποτέ σε μνημόσυνο του Γρίβα, δεν είναι κάτι που με έχει απασχολήσει», σημειώνοντας ωστόσο ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον ρόλο του Γρίβα αλλά ούτε και του Μακαρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ:

"Οι αγωνιστικές δυνάμεις καταδικάζουν μετά βδελυγμίας δηλώσεις αυτού του είδους, από όποιους και αν προέρχονται, και καλούν τους αγωνιστές και τα παιδιά τους, όπως, ψύχραιμα και αποφεύγοντας αντεγκλήσεις, ψηφίσουν κατά συνείδηση, τιμώντας τον Αρχηγό τους. O Διγενής φεύγοντας από την Κύπρο τον Μάρτιο του 1959 μας κάλεσε, όπως ενωμένοι εργαστούμε με ομόνοια και ομοψυχία για την ευημερία του λαού μας, αποφεύγοντας τον ψυχοφθόρο διχασμό που διάφοροι απεργάζονται", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Οι αγωνιστές γνωρίζουν ότι ο κυπριακός λαός τιμά και σέβεται τους αγώνες του Διγενή, δεν τον συνδέει με μορμολύκεια, και απαιτεί από αυτούς που θέλουν να τον κυβερνήσουν να σέβονται και να τιμούν την ιστορία και τους αγώνες αυτού που ανέλαβε στους ώμους του την απελευθέρωση του τόπου, στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, στο ετήσιο μνημόσυνο του οποίου προσέρχονται, ευγνωμονούντες, κατά χιλιάδες".

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Εικόνα Αρχείου

Πυρκαγιά στην Αλάμπρα

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 16 άτομα του Τμήματος Δασών με 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 άτομα της Πυροσβεστικής ...
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ