ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο πιο «μαύρος» Δεκέμβρης της δεκαετίας

Δεν πρόλαβαν να κάνουν Χριστούγεννα

Είναι γεγονός ότι, παρά την γιορτινή ατμόσφαιρα που θα πρέπει να έχει ο κάθε Δεκέμβρης του χρόνου λόγω και των Χριστουγέννων, υπάρχουν οικογένειες που θρηνούν, λόγω απώλειας ενός αγαπημένου τους προσώπου…

Ένας θάνατος, όπως κι αν αυτός προέλθει, συνταράζει τα μέλη της οικογενείας του θανών και προκαλεί θλίψη στους οικείους του, μη μπορώντας να χαρούν τις γιορτινές αυτές ημέρες. Βεβαίως, για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είναι μόνο οι απώλειες του Δεκεμβρίου που θλίβουν, αλλά όποτε κι αν συμβεί το μοιραίο. 

Το 24news, ωστόσο, πραγματοποίησε έρευνα για τον πιο «μαύρο» Δεκέμβρη από το 2009.

Δηλαδή, τον Δεκέμβριο που θρηνήσαμε τα περισσότερα θύματα, είτε από δυστυχήματα (τροχαία ή εργατικά), είτε από δολοφονίες, είτε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους αιφνιδίως.

Αυτός ο Δεκέμβρης, δεν είναι τόσο μακριά… Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο αρχείο της Αστυνομίας Κύπρου, ο πιο «μαύρος» Δεκέμβρης της δεκαετίας είναι αυτός του 2017.

Το 2017 λοιπόν, είχαμε έξι θανατηφόρα τροχαία, δύο φόνους, ένα εργατικό ατύχημα και δύο συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους με άλλο τρόπο.

9/12/2017

Υπέκυψε στα τραύματά του, ο 78χρονος, τότε, Σωτήρης Παναγιώτου, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά από τραυματισμό του σε σοβαρή τροχαία σύγκρουση στις 19 Νοεμβρίου, στη Λεμεσό.

Ο Παναγιώτου, στις 19/11 διασταύρωνε πεζός, από αριστερά προς δεξιά, τον παρακαμπτήριο δρόμο Λεμεσού - Ερήμης, μεταξύ των κυκλικών κόμβων Αγίου Αθανασίου και Μέσα Γειτονιάς, στην κατεύθυνση προς Πάφο, όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

10/12/2017

Γύρω στις 11 το πρωί, εντοπίστηκε νεκρός στην οικία του στη Λεμεσό από συγγενικό του πρόσωπο, ο Μιλτιάδης Κλεάνθους, 86 ετών.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας Αρχηγείου, καθώς και οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία. Σύμφωνα με την Ιατροδικαστή, ο άτυχος Κλεάνθους φέρει πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι τα οποία προκλήθηκαν από θλον όργανο, καθώς και τραύματα στα άνω άκρα.


«Μίλησε» η νεκροτομή: Βάρβαρος ο τρόπος της δολοφονίας του 86χρονου


Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και άλλων στοιχείων, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 29χρονου από τη Λεμεσό, ο οποίος λίγες ημέρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεση μπήκε στα συρτάρια της Αστυνομίας, ως ανεξιχνίαστη.

10/12/2017

Η 69χρονη Ελισάβετ Μιχαήλ από τον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού, έχασε τη ζωή της σε οδική τροχαία σύγκρουση, το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου, στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 5:45μ.μ., παρά τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο χωριό Πάνω Κυβίδες της επαρχίας Λεμεσού, εντοπίστηκε η 69χρονη πεσμένη και τραυματισμένη στην άσφαλτο.


ΛΕΜΕΣΟΣ- Στη δημοσιότητα το όνομα της άτυχης γυναίκας


Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή και όπου από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε πως η άτυχη 69χρονη, εξερχόμενη από την εκκλησία στις Κυβίδες, κτυπήθηκε και παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε τη σκηνή.

Η 69χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

13/12/2017

Ο Μιχάλης Κοντοπύργος, 31 ετών, από τη Λευκωσία, είναι το θύμα της νέας θανατηφόρας τροχαίας σύγκρουσης, που συνέβη το μεσημέρι στη Λευκωσία.

Η σύγκρουση συνέβη γύρω στις 14:00μ.μ., στη λεωφόρο Τσερίου, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο Κοντοπύργος, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 69χρονος κάτοικος Λευκωσίας.


Θανατηφόρο τροχαίο στην Λευκωσία με θύμα μοτοσικλετιστή (Pics)


Από τη σύγκρουση, ο οδηγός της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στον 69χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, διενεργήθηκε αλκοτέστ, με μηδενική ένδειξη.

20/12/2017 

Εντοπίζεται νεκρός ο 70χρονος, Ανδρέας Κυριάκου, σε στέγη ηλικιωμένων στη Λεμεσό, όπου διέμενε.

Η πληροφορία για τον θάνατο του 70χρονου, δόθηκε στην Αστυνομία γύρω στις 7:50π.μ. και αμέσως μέλη της, μετέβησαν στην εν λόγω στέγη ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συνέλεξαν, γύρω στις 5:35π.μ. το πρωί της ίδιας ημέρας, ο 70χρονος ένιωσε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Κλήθηκε άμεσα ο γιατρός του γηροκομείου, ο οποίος γύρω στις 6π.μ. διαπίστωσε το θάνατό του Κυριάκου.

Αργότερα, επί της σωρού του Κυριάκου διενεργήθηκε νεκροψία. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών, ο θάνατος του, προήλθε από ασφυξία συνεπεία στραγγαλισμού.

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, μετέβησαν εκ νέου στη στέγη ηλικιωμένων, όπου διενήργησαν εξετάσεις.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί οι δύο ιδιοκτήτριες του οίκου ευγηρίας, μητέρα και κόρη, καθώς και μια παράνομα εργαζόμενη, αλλοδαπή γυναίκα, ως ύποπτη για την πρόκληση του θανάτου του Ανδρέα Κυριάκου.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί οι δύο ιδιοκτήτριες του οίκου ευγηρίας, μητέρα και κόρη, καθώς και μια παράνομα εργαζόμενη, αλλοδαπή γυναίκα, ως ύποπτη για την πρόκληση του θανάτου του Ανδρέα Κυριάκου.

21/12/2017

Σε εργατικό ατύχημα, έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Δημητρίου, 51 χρόνων από Λεμεσό.

Γύρω στις 11:30 το πρωί, ενώ ο άτυχος Δημητρίου, υπάλληλος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, βρισκόταν για εργασία στην περιοχή Κάμπου Ακρωτηρίου, έδαφος Βρετανικών Βάσεων στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε στο έδαφος από πάσσαλο στον οποίο βρισκόταν με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.


Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Λεμεσό: Νεκρός ο Δημήτρης Δημητρίου


Ο 51χρονος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου η επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε το θάνατό του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους τα αίτια του θανάτου του άτυχου Δημητρίου ήταν «ο πολυτραυματισμός του συνέπεια πτώσης εξ' ύψους». 

24/12/2017

Νέος θάνατος σε στέγη ηλικιωμένων. Υπόθεση πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, είχε διερευνήσει η Αστυνομία, μετά το θάνατο 75χρονου σε στέγη ηλικιωμένων στη Λευκωσία και σχετική καταγγελία από τον 50χρονο γιο του εκλιπόντος. 

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, ο 50χρονος, γύρω στις 15:10μ.μ. μετέβη στις 24/12 τη στέγη ηλικιωμένων όπου διέμενε ο πατέρας του, για να τον επισκεφθεί. Κατά την είσοδο του στη στέγη, άκουσε να ηχεί ο συναγερμός του αναπνευστήρα, με τον οποίο ήταν συνδεδεμένος ο 75χρονος.

Όταν εισήλθε στο δωμάτιό του πατέρα του, διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Τη σκηνή επισκέφθηκαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία διενήργησαν εξετάσεις.

Κλήθηκε επίσης ιατροδικαστής, ο οποίος διενήργησε αυτοψία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. 

24/12/2017

Σε θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση που συνέβη το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου, έχασε τη ζωή του ο Ελλαδίτης Διονύσιος Γεωργίου, 43 ετών, κάτοικος Λευκωσίας.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 17:50μ.μ., στη λεωφόρο Λεμεσού, στο Δάλι, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γεωργίου, συγκρούστηκε με λεωφορείο, το οποίο οδηγούσε 53χρονος και στο οποίο επέβαιναν άλλα έξι πρόσωπα.

Από τη σύγκρουση, ο 43χρονος παγιδεύτηκε εντός του οχήματός του. Για τον απεγκλωβισμό του, χρειάστηκε η επέμβαση μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Μαύρα Χριστούγεννα - Σε θανατηφόρο κατέληξε το τροχαίο


Επίσης, από το δυστύχημα τραυματίστηκε ο οδηγός του λεωφορείου καθώς και τέσσερις από τους επιβάτες του.

Μεταφέρθηκαν όλοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, απολύθηκαν.

27/12/2017

Γύρω στις 10:05π.μ,στο Τμήμα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν, ο άτυχος Ανδρέας Πιερίδης, 48 ετών, κάτοικος Λάρνακας, υπέκυψε στα τραύματα του, τα οποία υπέστη σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβηκε την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, στη διασταύρωση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας και της οδού Ιθάκης, στην περιοχή Ορόκλινης, στην επαρχία Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 20:55 το βράδυ, ο 48χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στο δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας. Στη διασταύρωση του δρόμου με την οδό Ιθάκης, στην περιοχή Ορόκλινης, το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος στην οδό Ιθάκης, με κατεύθυνση προς το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.


Τροχαίο στην Λάρνακα: Έχασε την μάχη ο Ανδρέας Πιερίδης


Από τη σύγκρουση ο 48χρονος τραυματίστηκε κρίσιμα και μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ενώ στη συνέχεια, διακομίστηκε διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται.

Σημειώνεται ότι στο αυτοκίνητο του 48χρονου, μετά την τροχαία σύγκρουση, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, την οποία κατέσβησαν έγκαιρα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο πιο πάνω 50χρονος οδηγός αυτοκινήτου υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοόλης με αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια, 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας βάσει Δικαστικού εντάλματος, για σκοπούς διερεύνησης της τροχαίας σύγκρουσης.

27/12/2017

Έχασε τη ζωή του ο 71χρονος Νίκος Νικολαΐδης, από τη Λεμεσό.

Ο 71χρονος εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της 27ης Δεκεμβρίου, από πολίτη, σε χαράδρα βάθους δέκα μέτρων περίπου, σε ανοικτή περιοχή του χωριού Άγιος Νικόλαος της επαρχίας Πάφου.

Αφού ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέλη της μετέβησαν άμεσα στη σκηνή, όπου διενήργησαν εξετάσεις και περισυνέλεξαν τεκμήρια.

Στη σκηνή κλήθηκε επίσης ιατροδικαστής, η οποία μετά από αυτοψία που διενήργησε, απέκλεισε εκ πρώτης όψεως, το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις αλλά και από την αυτοψία που διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, φαίνεται ότι ο άτυχος 71χρονος κατέβηκε από το όχημα του κρατώντας το κυνηγετικό του όπλο και ένα κουβά.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όταν ακούμπησε το όπλο στο έδαφος αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι.

Ο άτυχος άντρας μετά το χτύπημα έπεσε στη χαράδρα βάθους 10 μέτρων.

29/12/2017

Σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου στη Λευκωσία, έχασε τη ζωή του ο Αιμίλιος Χαραλάμπους, 40 ετών, από τη Δευτερά.

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη γύρω στις 19:40 το βράδυ, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονη, συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 40χρονος.


Αιμίλιος Χαραλάμπους: Άλλος ένας νέος στον «βωμό» της ασφάλτου


Από τη σύγκρουση ο μοτοσικλετιστής, ο οποίος έφερε προστατευτικό κράνος, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατό του.

Η 28χρονη οδηγός συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Σήμερα είναι Κυριακή... η πρώτη μέρα του Δεκέμβρη για το 2019, μπήκαμε αισίως στον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Μόλις πριν λίγα 24ωρα, θρηνήσαμε για συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο στην άσφαλτο.

Έχουμε ήδη κλάψει για πάρα πολλές ζωές συνανθρώπων μας αυτόν τον χρόνο, είτε γιατί έχασαν τη ζωή τους από οδικές συγκρούσεις, είτε από άλλα ατυχήματα ή ακόμη και από φόνους.

Ας μην ντυθεί κι άλλη οικογένεια στα μαύρα, ας καταφέρουμε αυτός ο Δεκέμβρης να είναι ο πιο «λευκός» από όλους και να τον θυμόμαστε όλοι, μόνο για ευχάριστα γεγονότα...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X