ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βροχές, χιόνια και... ηλιοφάνεια - Το «μενού» του καιρού

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Κυριακή ψηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να εγκαθίσταται στην περιοχή.

Σήμερα, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, που κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή στις ορεινές περιοχές νοτίως του Τροόδους καθώς και τοπικά στα νότια και νοτιοδυτικά παράλια. Τοπικά, σε ορισμένες ορεινές περιοχές πιθανό να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και το απόγευμα στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά το πρωί στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά το πρωί στα βόρεια και στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά αργότερα θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά στα δυτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σαββατοκύριακο, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία αναμένεται να δώσει σε ορισμένες περιοχές μεμονωμένη βροχή καθώς και χιόνια, τοπικά στα ορεινά. Από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ενώ γενικά την Κυριακή αναμένεται πολύ ισχυρό βόρειο έως βορειοανατολικό ρεύμα αέρα.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ την Κυριακή αναμένεται αισθητή πτώση για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα, αναμένεται άνοδος στη θερμοκρασία, ωστόσο θα παραμείνει λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 7 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X