Σε βραχυκύκλωμα στο φωτοβολταϊκό πάρκο της περιοχής οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στους Εργάτες.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέα Κεττή, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», εάν ο χώρος του φωτοβολταϊκού πάρκου ήταν καθαρός και δεν υπήρχε μεγάλη ποσότητα ξηρής και εύφλεκτης ύλης, η πυρκαγιά δεν θα είχε επεκταθεί. Η σημερινή εικόνα είναι αποκαρδιωτική.
Επισήμανε την ακαταστασία που επικρατούσε στον χώρο. Υπήρχαν πολλά άχρηστα οχήματα και παλαιός εξοπλισμός, γεγονός που δυσχέρανε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Κεττής σημείωσε, επίσης, ότι, ακόμη και όταν πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους, δεν μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να εναποθέτει σε αυτούς οτιδήποτε, επηρεάζοντας και θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή. Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι ιδιωτικοί χώροι πρέπει να διατηρούνται καθαροί.
Υπενθυμίζουμε ότι από την πυρκαγιά κάηκε έκταση επτά εκταρίων με ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, αποκάλαμα και μπάλες σανού, ενώ επηρεάστηκε και αριθμός δέντρων. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία υποστήριξαν το Τμήμα Δασών, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και φορητή μονάδα πυρόσβεσης, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και η Πολιτική Άμυνα, με φορητές μονάδες πυρόσβεσης,. Επίσης, η Επαρχιακή Διοίκηση, με δύο καδενοφόρα και ένα όχημα μεταφοράς νερού. Συνέδραμαν ακόμα, οι εθελοντικές ομάδες SupportCY και ΑΤΛΑΣ-ΔΙΑΣ, ενώ τέσσερα πτητικά μέσα πυρόσβεσης πραγματοποίησαν διαδοχικές ρίψεις νερού.




























