ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός ήταν ο ρόλος του 31χρονου στις βομβιστικές επιθέσεις

Τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση

ΚΥΠΕ

Διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε, το πρωί του Σαββάτου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον του 31χρονου που συνελήφθη, ως ύποπτος, για την υπόθεση των τελευταίων βομβιστικών επιθέσεων σε οικίες και οχήματα, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 31χρονος παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, που στη συνέχεια παραλαμβάνονταν από 32χρονο, οποίος επίσης τελεί υπό κράτηση.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος φέρεται να παραδέχθηκε εμπλοκή σε επτά υποθέσεις και να κατονόμασε τον 31χρονο ως το πρόσωπο από το οποίο παραλάμβανε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους στη συνέχεια τοποθετούσε, κατόπιν οδηγιών και χρηματικής αμοιβής. Σύμφωνα με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ο 32χρονος προσέγγιζε τους στόχους του με ηλεκτρικό πατίνι.

Ο 31χρονος φέρεται να μην απαντά στις ερωτήσεις των αστυνομικών ανακριτών, ενώ από έρευνες που έγιναν σε οικίες και υποστατικά παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία εναντίον και άλλων προσώπων σε σχέση με την υπόθεση, που αφορά στα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απόπειρας καταστροφής περιουσίας και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση