ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
27° Λευκωσία,
25 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Αυτός είναι ο σύζυγος της Αννίτας Δημητρίου - «Έρωτας με την πρώτη ματιά»

«Χωρίς τον άντρα μου, δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ που είμαι»

24news team

Η Αννίτα Δημητρίου είναι, από το απόγευμα της Πέμπτης (10/6) η νέα Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας που το εν λόγω αξίωμα αναλαμβάνει γυναίκα, ενώ παράλληλα είναι και το νεαρότερο πρόσωπο που εξελέγη ΠτΒ.

Η κα. Δημητρίου είναι παντρεμένη με τον 40χρονο Αντρέα Κυπριανού, για τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχει εκφράσει τα αισθήματά της.

Τον Ιούλιο το ζευγάρι θα γιορτάσει την 8η επέτειο γάμου, μάλιστα στην 7η επέτειο η Αννίτα Δημητρίου είχε ανεβάσει, στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετική φωτογραφία γράφοντας: «Χέρι χέρι ξεκινήσαμε και μαζί εύχομαι να πορευόμαστε ως τα βαθιά μας γεράματα. Χρόνια μας πολλά αγάπη μου!»

Έρωτας με την πρώτη ματιά

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, στο πλαίσιο της εκπομπής «The Blogger», δήλωσε στην Έλενα Αποστόλου, πώς ο Αντρέας της είναι το λιμάνι της.

Η κα. Δημητρίου στην προαναφερθείσα συνέντευξη ανάμεσα σε άλλα είπε για τον σύζυγό της: «Χωρίς τον άντρα μου, δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ που είμαι», ενώ συνεχίζοντας και αναφερόμενη στην γνωριμία τους δήλωσε: «Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Τον γνώρισα το 2008 στη Λάρνακα στο δικό του εστιατόριο».

Εν συνεχεία και απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα η κα. Δημητρίου είπε: «Ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα, απεναντίας, νιώθω ήρεμη, είναι το λιμάνι μου».

Δείτε την σχετική συνέντευξη

 

Ποια είναι η Αννίτα Δημητρίου

Η Αννίτα Δημητρίου σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου και αποφοίτησε το 2007. Ακολούθως φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Kent του Ηνωμένου Βασιλείου όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές (MA in International Relations and European Studies). Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της υπηρέτησε τον τομέα της εκπαίδευσης ως Λέκτορας ειδικά στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Πολιτικών αλλά και ως Ακαδημαϊκή Διευθύντρια και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου UCLAN CYPRUS.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο Κυπριακό Πρόβλημα, το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Τουρκική Πολιτική Κουλτούρα ως επίσης την τρομοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θέματα ισότητας και φυσικά τα θέματα εκπαίδευσης. Έχει παρουσιάσει σειρά άρθρων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε τοπικά και διεθνή συνέδρια σε θέματα που αφορούν τους τομείς ενδιαφέροντος της. Η δράση της με τα κοινά ξεκίνησε από πολύ νωρίς και μέχρι σήμερα ασχολείται ιδιαίτερα με τα κοινά και ειδικά ως εθελόντρια σε διάφορα οργανωμένα σύνολα. Είναι η πρώτη γυναίκα που έχει εκλεγεί ως Κοινοτική Σύμβουλος στην κοινότητα της, τους Τρούλλους και Οικονομική Διαχειρίστρια της Επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗ.ΣΥ Λάρνακας. Από τον Ιούνιο του 2016 έχει εκλεγεί Βουλεύτρια της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ.

Είναι Γραμματέας της Βουλής, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Έχει επιλεγεί από τη Γαλλική Κυβέρνηση και συμμετείχε στο πρόγραμμα Πρόσκλησης Προσωπικοτήτων του Μέλλοντος (PIPA) στο Παρίσι τον Απρίλιο του 2018.Τον Αύγουστο του 2019 ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL), ως Πρέσβειρα του Δικτύου εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση