ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοί βάζουν... λουκέτο από Δευτέρα

Όσα ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας

24news team

Σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς του ιού στην κοινότητα οι αρμόδιοι φορείς έλαβαν αποφάσεις για νέα αυστηρά μέτρα.

Μάλιστα όπως δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, «Ο αυξανόμενος αριθμός των λοιμώξεων σε συνδυασμό με την έντονη πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας λόγω του μεγάλου αριθμού νοσηλειών, δεν μπορεί να μας αφήσει απαθείς και επιβάλλουν τη λήψη δύσκολων αποφάσεων και δραστικών μέτρων, σε μια προσπάθεια ανακοπής της διασποράς του ιού στην κοινότητα, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια, ώστε να μην κάνουμε εκπτώσεις στην αρίστη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που προσφέρουμε μέχρι σήμερα στον κάθε συμπολίτη μας, που χρειάστηκε ή θα χρειαστεί νοσηλεία.»

Ως εκ τούτου από την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, στις 5 το πρωί, μέχρι και την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, τα μεσάνυκτα λουκέτο βάζουν οι εξής επιχειρήσεις:

-Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χωροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ), με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

-Αναστέλλεται η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων, και αιθουσών θεαμάτων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, πλην των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων ή επιχειρήσεων πώλησης ειδών πρώτης ανάγκης όπως θα καθοριστούν στο Διάταγμα.

-Αναστέλλεται η λειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και σχολών άλλων αθλημάτων. Επιτρέπεται η προσωπική εκγύμναση σε ανοικτούς υπαίθριους χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση με βάση το Διάταγμα με μέγιστο αριθμό δύο ατόμων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία κουρείων, κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση