ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό είναι το όπλο που εκτέλεσαν το «Αλεξούι»

Πώς ταυτοποιήθηκε

24news team

Μετά από τρεις περίπου εβδομάδες που διαπράχθηκε η γκανγκστερική δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη γνωστός και ως «Αλεξούι» στη Λευκωσία, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται στο σκοτάδι αφού τα ελάχιστα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους καθιστά το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο εκτελεστής για να πετύχει τον στόχο του χρησιμοποίησε αυτόματο τυφέκιο FN FAL, το οποίο είναι βελγικής κατασκευής.

*Το τυφέκιο FN FAL

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το συγκεκριμένο όπλο χρησιμοποιείτο παλαιότερα από ορισμένα τμήματα της Εθνικής Φρουράς ενώ ταυτοποιήθηκε από το βαλλιστικό έλεγχο του κάλυκα που εντοπίστηκε στη σκηνή.

Θυμίζουμε πως η δολοφονία του Μαυρομιχάλη σημειώθηκε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (31/10), όταν αυτός βρισκόταν εντός της οικίας του και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στην οδό Βερενίκης στην Ακρόπολη.

Ο δράστης – ελεύθερος σκοπευτής ήταν κρυμμένος σε χωράφι μεταξύ δύο πολυκατοικιών, το οποίο μάλιστα βρίσκεται απέναντι από την πολυκατοικία που διέμενε ο Μαυρομιχάλης και είχε κρυφτεί ανάμεσα σε μεγάλα δέντρα. Ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον του Μαυρομιχάλη, τραυματίζοντας τον θανάσιμα, ενώ όπως κατέδειξε και η νενομισμένη νεκροτομή, ο θάνατος του Αλέξη Μαυρομιχάλη προήλθε από αιμορραγικό σοκ συνέπεια ρήξεως ύπατος και πνεύμονα που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση