ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η σειρά κατάταξης των 50 καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου για το 2023

Η τελετή απονομής των βραβείων WiZ 50 Best Restaurants πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου

24news team

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο κορυφαίος οδηγός διασκέδασης WiZ GUIDE, ο Όμιλος SppMedia και η Τράπεζα Κύπρου, διοργάνωσαν την τελετή ανάδειξης «WiZ 50 BEST Restaurants». Η λαμπερή γιορτή της κυπριακής εστίασης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 29 Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Η βραδιά είχε μόνο νικητές αφού η επιλογή των 50 καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου είναι αποτέλεσμα σκληρού και υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα από 1834 χώρων εστίασης που είναι καταχωρημένοι στον κορυφαίο οδηγό WiZ GUIDE.

Κορυφαίο των κορυφαίων αναδείχθηκε το L’atelier Robuchon το οποίο απέσπασε τις υψηλότερες βαθμολογίες των κριτών τόσο σε γευστικό αποτέλεσμα, όσο και στην σχέση αξίας – τιμής. Την σημασία της σχέσης αξίας – τιμής επεσήμαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς τόσο οι κριτές όσο και οι διοργανωτές του θεσμού. Οι διοργανωτές επεσήμαναν επίσης την σημαντική αναβάθμιση της εμπειρίας εστίασης που εισέπραξαν στις επισκέψεις τους, σε σχέση με το 2022, ευχαριστώντας παράλληλα την Τράπεζα Κύπρου για την στήριξη έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα ο θεσμός, που στα δύο μόλις χρόνια του έχει αλλάξει την οπτική της βιομηχανίας στην χώρα μας.

Δώδεκα κριτές από την Κύπρο και την Ελλάδα δοκίμασαν ανώνυμα και απροειδοποίητα και φέτος εκατοντάδες πιάτα, και βαθμολόγησαν με σταθερά και αντικειμενικά κριτήρια, δημιουργώντας την απόλυτη λίστα κυπριακών εστιατορίων για το 2023. Στόχος του θεσμού «50 BEST Restaurants» αποτελεί η δημιουργία κινήτρων στη συνεχώς αναβαθμισμένη τοπική βιομηχανία εστίασης που να στηρίζεται πρωτίστως στην επιστημοσύνη, την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια.

Οι δώδεκα κριτές του θεσμού είναι οι Γιάννης Αδειλίνης, Ντένη Καλλιβωκά, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Πάολα Παπακώστα, Απόστολος Κουρουπάκης, Αθηνά Λοϊζίδου, Ειρήνη Γεωργάλλα, Αφροδίτη Δερματά, Πόπη Βακή, Σάντη Αντωνίου, Λεόντιος Τσέλεπος και Γιάννος Ιωάννου.

Το παρών τους στη ξεχωριστή αυτή βραδιά έδωσαν εκλεκτοί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου και ο τέως Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, καθώς επίσης και γνωστοί food bloggers του νησιού οι οποίοι τίμησαν με τη σειρά τους το θεσμό των 50 καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, βραβείο δόθηκε και για τη Βιωσιμότητα στη Γαστρονομία, υποστηρικτής του οποίου είναι η εταιρεία Vassos Eliades Ltd. Το Βραβείο Βιωσιμότητας στη Γαστρονομία απονεμήθηκε στο εστιατόριο «The Barn», του The Royal Goat Farm, για τις πρακτικές που χρησιμοποιεί, προωθώντας την πανευρωπαική φιλοσοφία «από το αγρόκτημα στο πιάτο» με μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα.

Την εκδήλωση απονομής των βραβείων παρουσίασε η Αφροδίτη Δερματά, Δημοσιογράφος στο WiZ Guide και Ραδιοφωνική Παραγωγός στον Love Fm, και ο Δημήτρης Δερματάς, Ραδιοφωνικός Παραγωγός στον Deejay Radio. Tην όμορφη βραδιά συνόδευσε με τη φωνή της η τραγουδίστρια Eleonora La Luna μαζί με τις μελωδίες της μπάντας της «La Luna».

Και επειδή μιλάμε για μια βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία, μετά το τέλος της απονομής των βραβείων, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα λαχταριστά gourmet Finger Food από το Ξενοδοχείο Hilton.

Αυτή είναι η σειρά κατάταξης των 50 καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου:

1. L’ATELIER ROBUCHON

2. SEASONS ORIENTAL

3. ΜΠΕΜΠΑ  

4. SENTIO

5. LPM

6. THE POLO RESTAURANT & BAR

7. ΤΟΠΙΚΑ MEZE BAR

8. THE FARMYARD

9. RAFAEL'S AUTHENTIC NEAPOLITAN PIZZA

10. ΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ

11. M FUSION

12. SALT & FIRE

13. MAISON ANEMI

14. Ο ΠΟΤΑΜΟΣ

15. VASSOS PSAROLIMANO  

16. NEREA

17. ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΙΑΣ

18. SERA BY ETTORE BOTRINI

19. BISTROT 55  

20. THE GRILL ROOM

21. DIONYSUS MANSION

22. ELIA BACKYARD

23. TOCAYO

24. ROUS

25. ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ»

26. JASMINE GASTROBAR

27. WOLFGANG’S STEAKHOUSE

28. RISTORANTE LOCATELLI

29. COLUMBIA SUN

30. THETA MEDITERRANEAN

31. PRALINA EXPERIENCE

32. ALLEY

33. RIVA BEACHOUSE

34. THE OLD NEIGHBORHOOD

35. ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ

36. KUZUBA

37. ΠΕΝΤΑΣΧΟΙΝΟΣ

38. MATSUHISA

39. ΠΥΞΙΔΑ  

40. ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΡΟΑΥΛΙΟ

41. OLD TOWN

42. ΠΑΛΑΙΑ ΕΛΙΑ

43. ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ

44. NAMMOS

45. SCALE

46. TARTUFO

47. AMARACUS

48. NOESIS

49. LIMANAKI

50. PITOT

Απονεμητές των βραβείων:

1ο Βραβείο: Αννίτα Δημητρίου - Πρόεδρος της Βουλής

2ο Βραβείο: Μαρία Παναγιώτου - Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

3ο Βραβείο: Ντένη Καλλιβωκά – Επικεφαλής κριτής των WiZ 50 Best Restaurants

4ο Βραβείο: Στέφανος Παντελίδης, εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου

5ο Βραβείο: Γεωργία Λευκαρίτη, εκ μέρους της Petrolina

Βραβείο Βιωσιμότητας στη Γαστρονομία: Γιάννης Τύμβιος, εκ μέρους της εταιρείας Vassos Eliades Ltd

Χορηγοί των Wiz Guide 50 Best Restaurants

Τράπεζα Κύπρου

Acqua Panna

S.Pellegrino

Κρασί Παπαγιαννάκος

Petrolina

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση