ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά τα μέτρα θα ληφθούν μετά το ατύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Ανακοινώσεις

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι ο Υπουργός κ. Βαφεάδης ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της διερεύνησης του περιστατικού με το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στην Επαρχία Λάρνακας και έδωσε οδηγίες να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:

  • Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα προβεί σε δειγματοληπτικό τεχνικό έλεγχο λεωφορείων ηλικίας 10 ετών και άνω, το αμέσως επόμενο διάστημα.
    Έχει ήδη κληθεί ολόκληρος ο επιβατικός στόλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του συγκεκριμένου λεωφορείου για ολοκληρωμένο έλεγχο στα Κέντρα Επιθεώρησης Μηχανοκινήτων Οχημάτων του ΤΟΜ.
  • Το ΤΟΜ θα αποστείλει επιστολές σε όλες τις εταιρείες που διαθέτουν λεωφορεία, με την καταγραφή συστάσεων σε σχέση με ελέγχους που πρέπει να διενεργούν πριν την έναρξη της ημερήσιας εργασίας των λεωφορείων τους.
  • Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (ΤΗΜΥ) θα εκδώσει ανακοίνωση για να ενημερώσει το κοινό για τα απαραίτητα πιστοποιητικά που πρέπει να λαμβάνει όταν διεκπεραιώνεται η συντήρηση.
  • Το ΤΟΜ θα εκδώσει Τεχνική Οδηγία σε όλα τα Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) όπως ελέγχουν και τη σωστή εφαρμογή των τροχών.
  • Το ΤΟΜ θα διεξάγει Εκστρατεία Τεχνικών Οδικών Ελέγχων σε βαρέα οχήματα, το αμέσως επόμενο διάστημα.
  • Το ΤΗΜΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους στα συνεργεία αλλαγής ελαστικών αυτοκινήτων για να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζονται οι σωστές διαδικασίες κατά την αλλαγή ελαστικών.
  • Το Υπουργείο θα ετοιμάσει προσχέδιο κανονισμών για συχνότερο έλεγχο βαρέων οχημάτων άνω των δέκα ετών, κάθε 6 μήνες, και το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
  • Οι εκθέσεις που ετοιμάστηκαν από το ΤΟΜ και το ΤΥΜΗ, θα διαβιβαστούν στην αστυνομία για διερεύνηση ενδεχόμενου πιθανού ποινικού αδικήματος

Υπενθυμίζεται πως λεωφορείο το οποίο κινείτο στον αυτοκινητόδρομο παρά την έξοδο προς Αθηένου, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, έχασε δύο ρόδες. Από το περιστατικό δεν προέκυψε, ευτυχώς, οποιοσδήποτε τραυματισμός, ωστόσο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στους μαθητές.

Σημειώνεται ότι, στο σημείο έσπευσε άλλο λεωφορείο για να μεταφέρει τους μαθητές στον προορισμό της εκδρομής τους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X