ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άρχισε ο εμβολιασμός παιδιών στα κατεχόμενα, άλλαξαν τα μέτρα για τις αφίξεις

Η σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Άρχισε σήμερα στα κατεχόμενα ο εμβολιασμός παιδιών 5 – 11 ετών, με προτεραιότητα στα παιδιά με χρόνια νοσήματα και εκείνα ηλικίας 10 – 11 ετών.
 
Αλλαγή υπάρχει στα μέτρα για τις αφίξεις στα κατεχόμενα. Πλέον δεν λαμβάνεται υπόψη το χρώμα κατηγορίας χωρών αλλά αν ο επιβάτης έχει ή όχι εμβολιαστεί.
 
Όπως ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα, από δω και στο εξής από τους εμβολιασμένους επιβάτες θα ζητείται αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών ενώ οι μη εμβολιασμένοι θα μπαίνουν σε καραντίνα για 5 ημέρες και θα βγαίνουν από αυτή με αρνητικό PCR.
 
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της «επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων» άλλαξε και η διάρκεια του τεστ αντιγόνου για τους εργαζόμενους στο ψευδοκράτους. Θα απαιτείται rapid test για τους εμβολιασμένους 7 ημερών και όχι 14 και για τους μη εμβολιασμένους όχι 7 ημερών αλλά rapid 72 ωρών.
 
Σημειώνεται ότι για τις διελεύσεις στα οδοφράγματα ζητείται από σήμερα για τους εμβολιασμένους εβδομαδιαίο τεστ μοριακού ελέγχου ή αντιγόνου και για τους ανεμβολίαστους rapid 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.
 
Για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών ζητείται εβδομαδιαίο τεστ μοριακό ή αντιγόνου, ανεξαρτήτως εάν είναι εμβολιασμένα ή όχι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση