ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη του «Τιμόθειου» ο ΟΚΥπΥ

Η εστία μόλυνσης που προκάλεσε τα 10 περιστατικά COVID-19 στην Στέγη θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Οργανισμός

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) απορρίπτει τις κατηγορίες του ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας στην Επαρχία Λευκωσίας, όπου εντοπίστηκαν θετικά περιστατικά με Covid-19, ότι ο ιός μεταδόθηκε μέσω του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ τονίζει πώς κάτι τέτοιο αποκλείεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί κατά τη διαδικασία εισαγωγής ενοίκων οίκων ευγηρίας στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, ακολουθείται ειδικό πρωτόκολλο, που προβλέπει εργαστηριακή εξέταση για covid-19.

Όπως εξηγεί ο Οργανισμός η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στο τέλος της θεραπείας και προϋπόθεση για χορήγηση εξιτηρίου και την επιστροφή των εν λόγω ατόμων στον οίκο ευγηρίας, είναι η διενέργεια εξέτασης με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου, ο ΟΚΥπΥ υποστηρίζει ότι η εστία μολύνσεως θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

Διαβεβαιώνει ακόμα ότι στα Δημόσια Νοσηλευτήρια λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία, των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται σε αυτά.

Στο μεταξύ, μετά τον εντοπισμό των θετικών περιστατικών με Covid-19 στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι ενεργοποίησε ειδικό σχέδιο δράσης και απέστειλε επί τόπου δύο Ιατρούς, για κλινική εξέταση των ατόμων που βρέθηκαν θετικά.

Προσθέτει ότι οι γιατροί έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες για διαχωρισμό και απομόνωση των θετικών ατόμων προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση