ΚΥΠΕ
Επίσημη πρώτη σήμερα, Παρασκευή, για τη φετινή σεζόν της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, με το οχηματαγωγό πλοίο «AF MARINA» να βάζει πλώρη για Πειραιά, από το λιμάνι της Λεμεσού. Ελπίζουμε σε μια καλή σεζόν με ακόμη περισσότερους επιβάτες, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας Scandro Holding Ltd, Χαράλαμπος Μανώλη.
Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, το ιταλικής σημαίας οχηματαγωγό «AF MARINA» αντικαθιστά το «Daleela», που είχε εξυπηρετήσει την γραμμή από την έναρξη της υπηρεσίας. Αναχωρεί από το επιβατικό τερματικό της DP World Limassol, γύρω στη 1 το μεσημέρι, μεταφέροντας 129 επιβάτες, 70 αυτοκίνητα και 7 με 8 κατοικίδια.
Πρόκειται, συνέχισε, για νεότερο κατά τέσσερα χρόνια πλοίο από το «Daleela», κατασκευής του 1994, με δυνατότητα μεταφοράς 394 επιβατών και περίπου 290 οχημάτων, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
«Το μενού της καφετέριας και του εστιατορίου έχει αναβαθμιστεί, ενώ για πρώτη φορά θα προσφέρουμε πρόγευμα σε όσους επιβάτες το επιθυμούν», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Scandro Holding Ltd και σημείωσε ότι πλέον όλες οι καμπίνες είναι κατηγορίας Α’ και τα κατοικίδια θα φιλοξενούνται εντός καμπινών και όχι σε ειδικούς χώρους (kennels), βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες ταξιδιού τους.
Συγκεκριμένα, το πλοίο διαθέτει 20 μονόκλινες, 10 δίκλινες και 58 τετράκλινες καμπίνες, δυο τρίκλινες καμπίνες για ΑμεΑ, οκτώ τετράκλινες καμπίνες για επιβάτες με κατοικίδια καθώς και 84 αεροπορικές θέσεις, με τις υποδομές του να περιλαμβάνουν εστιατόριο, καφετέρια, ιατρείο και καζίνο.
Ο Χαράλαμπος Μανώλη εμφανίστηκε αισιόδοξος για αύξηση των κρατήσεων, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, αναφέροντας ότι, μέχρι χθες, οι συνολικές κρατήσεις αφορούσαν, περίπου, 660 επιβάτες, 2000 αυτοκίνητα, 600 μοτοσικλέτες και 300 κατοικίδια. «Συγκριτικά με την ίδια περσινή περίοδο κρατήσεων, συνολικά έχουμε, μέχρι στιγμής, 800 περισσότερες κρατήσεις», συμπλήρωσε.
Υπέδειξε, τέλος, ότι τα ναύλα κρατήθηκαν στα ίδια χαμηλά επίπεδα, καθώς η εταιρεία προνόησε για την προ-κράτηση καυσίμων με βάση τις περσινές τιμές.
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 22 μετ’ επιστροφής δρομολόγια, με το τελευταίο δρομολόγιο, από Πειραιά προς Λεμεσό, να είναι προγραμματισμένο για την 1η Σεπτεμβρίου.





























