ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα φόνου με στόχο το «Δημητρούι» - Στο κελί μέχρι τη δίκη οι 8 κατηγορούμενοι

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν

24news team

Το δικαστήριο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (24/05) την απόφασή του για τα οκτώ πρόσωπα που τελούσαν υπό κράτηση αναφορικά με την απόπειρα φόνου με στόχο τον Δημήτρη Ανδρονίκου («Δημητρούι»), που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 23ης Απριλίου, στον δρόμο Παλαιχωρίου - Ανθούπολης. Οι οκτώ κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 5 Ιουλίου όπου και θα ξεκινήσει η δίκη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Υπενθυμίζεται πως τα άλλα δύο πρόσωπα που είχα συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθερα.

Τα οκτώ πρόσωπα που θα βρίσκονται στο κελί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, αντιμετωπίζουν συνολικά δώδεκα κατηγορίες με τις πιο σοβαρές να είναι αυτές της συνωμοσίας για φόνο, της απόπειρας φόνου και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Σημαντικό ρόλο για την απόφαση του δικαστηρίου ήταν μεταξύ άλλων, η σοβαρότητα των αδικημάτων και ο κίνδυνος φυγοδικίας.

Οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους πρόσωπα «κλειδιά». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται πως ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστές είναι ανάμεσα στα οκτώ πρόσωπα.

Το θύμα της επίθεσης εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση και βρίσκεται συνεχώς υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση, χωρίς όμως να μπορεί ακόμη να δώσει κατάθεση για την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X