ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα φόνου Ροδοθέου: «Επικοινώνησαν για να κρύψουν την μοτοσικλέτα»

Εν αναμονή της απόφασης για νομική αρωγή ο 26χρονος

Δημήτρης Λουκά

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι, ο 26χρονος Ελληνοκύπριος και ο 37χρονος Παλαιστίνιος για την υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου που σημειώθηκε στις 26/11/2018.

Ο 26χρονος απάντησε παραδοχή στη μοναδική κατηγορία που του απήγγειλε η Κατηγορούσα αρχή.

Το εν λόγω πρόσωπο κατηγορείται ότι στις 27 Νοεμβρίου 2018, ενώ γνώριζε ότι δύο πρόσωπα ήταν ένοχα στην υπόθεση, δηλαδή απόπειρας φόνου, τους παρείχε βοήθεια με σκοπό να τους παράσχει τη δυνατότητα να διαφύγουν τη τιμωρία.

Η σημερινή διαδικασία 

Εντός της αίθουσας ο 37χρονος Παλαιστίνιος και ο 26χρονος Ελληνοκύπριος.

Αίτημα για νομική αρωγή έκανε ο 26χρόνος Ελληνοκύπριος. Θα ετοιμαστεί έκθεση για οικονομική κατάσταση και για το κατά πόσο θα διορισθεί δικηγόρος.

Ο 37χρονος κατηγορούμενο δεν παραδέχθηκε ενοχή στις τέσσερις κατηγορίες που αφορούν απόπειρα φόνου, οπλοφορία, κατοχή πυρομαχικών και συνωμοσία.

Επομένη δικάσιμος είναι προγραμματισμένη στις 4/2 για την νομική αρωγή του 26χρονου, ενώ στις 16/4 η επόμενη δικάσιμος για τον 37χρονο Παλαιστίνιο.

Η Κατηγορούσα Αρχή αναφέρει ότι: «Μετά από έρευνα των αρχών ο 26χρονος είχε επικοινωνία με τον 37χρονο το βράδυ της απόπειρας φόνου για να κρύψουν τη μοτοσικλέτα την επόμενη μέρα. Σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος ο 37χρονος υπάρχει ο κίνδυνος να διαπράξει κι αλλά αδικήματα» προσθέτοντας «έχει κάνει και άλλα αδικήματα όπως εμπρησμό, καταστροφή μαρτυρικού υλικού, κλοπή και συνομωσία για διάπραξη κακουργήματος»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου είπε πως «Δεν θα φέρουμε ένσταση στην κράτηση του».

Η Υπόθεση 

Ο 26χρονος στην προηγούμενη διαδικασία παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο ενώ θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση είναι και ο 37χρονος Παλαιστίνιος. Ο δικηγόρος του 37χρονου ζήτησε χρόνο για να μελετήσει μαρτυρικό υλικό, πριν ο πελάτης του απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Σημειώνεται πως κατηγορούμενος ήταν και 33χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ενώ ακυρώθηκαν και οι όροι με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος.

Εν αναμονή

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τους Ιωσήφ Ιωσήφ, γνωστός ως «Σήφης» και τον 37χρονο Σλοβάκο Balazovjech Miroslav, ο οποίος συνελήφθη στην Κερύνεια.

Σύμφωνα με απόφαση του Δικαστή θα παραμείνουν υπό κράτηση και οι δυο κατηγορούμενοι.

Ο 40χρονος Ιωσήφ, εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα και 100 σφαίρες. Για την υπόθεση συνελήφθησαν και δύο Τ/κ που διαπιστώθηκε ότι τον βοήθησαν να περάσει στα κατεχόμενα.

Οι δυο παραμένουν υπό κράτηση στα κατεχόμενα, με την Κυπριακή Αστυνομία να βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης των δυο προσώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X