ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα Αγ. Νάπα: Κατέληξαν για τον 38χρονο

Τα δύο ενδεχόμενα και η απόφαση των ανακριτών

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, λήγει η 8ημερη προσωποκράτησή του 38χρονου Ελληνοκύπριου φερόμενου ως δράστη της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 16/2.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, οι ανακριτές της υποθέσεις εξέταζαν δυο ενδεχόμενα σχετικά με τον 38χρονο.


Απόπειρα Αγ. Νάπα: Ενδεχόμενο να τεθεί υπό προστασία ο 38χρονος


Συγκεκριμένα, έκαναν σκέψεις για το αν θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, ή αν θα τίθετο σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μετά τις καταθέσεις που έδωσε στις Αρχές και ισχυρίστηκε ότι λάμβανε οδηγίες από τον ισοβίτη, Δημήτρη Μαμαλικοπουλο ως προς την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας.

Ωστόσο, οι ανακριτές φαίνεται να κατέληξαν στο πρώτο σενάριο και να μην βιάζονται να καταχωρίσουν την υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου, αφού, υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο.

Οι μαρτυρίες που εμπλέκουν τον ισοβίτη

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή (21/2) ενώπιον Επαρχιακού δικαστηριου Λάρνακας ο δεύτερος συλληφθείς για την απόπειρα φόνου που διαπραχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/2) σε καφεστιατόριο της Αγίας Νάπας.

Πρόκειται για τον Ελλαδιτη ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικοπουλο. Θυμίζουμε ότι ο ύποπτος καταδικαστηκε σε 5 φορές ισόβια για το πενταπλο φονικο που διαπραχθηκε στην Αγία Ναπα το 2012 με θύματα φρουρούς του δολοφονηθεντα (σ. σ. 2016) επιχειρηματία Φανού Καλοψιδιωτη.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη προσωποκράτησή του.


Απόπειρα Αγ. Νάπα: Αναζητείται κι άλλο πρόσωπο – Το μπέρδεμα με το όπλο


Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν ενώπιον δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, η αστυνομία κατέχει μαρτυρία που "δείχνει" τον ύποπτο ως εγκέφαλο της υπόθεσης, αφού φέρεται να ήταν αυτός που έδινε οδηγίες και πληροφορίες στον 38χρονο που συνελήφθη ως δράστης της απόπειρας, για τον επιχειρηματία - στόχο.

Συγκεκριμένα, η μαρτυρία αναφέρει ότι ο Μαμαλικοπουλος ενημέρωνε τον 38χρονο που συχνάζει ο επιχειρηματίας, του έστειλε φωτογραφίες του στόχου και τα νούμερα του οχήματος του.

Μάλιστα, ο ανακριτής της υπόθεσης ανάφερε ότι ο 38χρονος παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις του στόχου καθ' υπόδειξη του Μαμαλικοπουλου.

Επίσης, ο ύποπτος φέρεται να ήταν αυτός που διευθέτησε να παραδοθούν δύο όπλα στον 38χρονο εκ των οποίων το ενα ήταν αυτό που διαπραχθηκε η απόπειρα και το άλλο εντοπίστηκε στις 20.2.2020 σε ανοιχτό χώρο στην Αγία Ναπα.

Σημειώνεται ότι οι δύο, φαίνεται να συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

Για την υπόθεση, η αστυνομία αναζητεί ακόμη ένα πρόσωπο που φέρεται να παρέδωσε τα όπλα στον 38χρονο.

Η Αστυνομία αναμένεται να λάβει ακόμη 30 καταθέσεις για την υπόθεση, μεταξύ αυτών και από τον φερόμενος στόχο της επίθεσης, του περιβάλλοντος του και από πρόσωπα στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας αλλά και για διευκόλυνση των ερευνών ο Μαμαλικοπουλος τέθηκε υπό 8ημερη κράτηση και θα βρίσκεται σε κρατητήριο αντι στις Κεντρικές Φυλακές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X