ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απεργούν την Πέμπτη οι φυσιοθεραπευτές

Η σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Σε τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί ως τη μια το μεσημέρι, θα προβεί ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου μετά την έλλειψη ανταπόκρισης εκ μέρους του ΟΑΥ στην τελευταία προσπάθειά για επίλυση του θέματος και τη μη ουσιαστική παρέμβαση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας αναγκάζεται να προβεί σε μέτρα που δεν επιθυμεί, σημειώνοντας πως αν το θέμα δεν πάρει το δρόμο της επίλυσης, ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε ολοήμερη στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

«O στόχος μας δεν ήταν ποτέ απλά η αύξηση του προϋπολογισμού για τη φυσιοθεραπεία αλλά ο σωστός υπολογισμός των αναγκαίων μονάδων που απαιτούνται για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των δικαιούχων όπως αυτές διαμορφώνονται καθημερινά και που αδυνατούμε σαν κλάδος να ελέγξουμε», αναφέρει.

Ο Σύλλογος προσθέτει επίσης πως η πρακτική που ακολουθεί ο ΟΑΥ ταλαιπωρεί τους φυσιοθεραπευτές εδώ και ενάμιση χρόνο δείχνει έλλειψη σεβασμού προς ένα κλάδο 900 συμβεβλημένων επαγγελματιών υγείας.

«Δεν αποδεχόμαστε τέτοια αντιμετώπιση και ούτε να πληρώνουμε εμείς για τους λάθος υπολογισμούς ή την απροθυμία του οργανισμού να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των δικαιούχων» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X