ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απεβίωσε ο αγωνιστής Α. Στυλιανού, τελευταίος σύντροφος του Αυξεντίου

Ήταν μαζί με τον Γρηγόρη Αυξεντίου στο κρησφύγετό του στον Μαχαιρά, ένας εκ των τεσσάρων συναγωνιστών του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ , οι οποίοι διατάχθηκαν να το εγκαταλείψουν

ΚΥΠΕ

Τον θάνατο του ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Ανδρέα Στυλιανού, ανακοίνωσαν οι σύνδεσμοι αγωνιστων ΕΟΚΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Στυλιανού, ο οποίος ήταν από τα Λαγουδερά, απεβίωσε σήμερα, Παρασκευή στην ηλικία των 94 ετών.

«Ο εκλιπών ήταν μαζί με τον Γρηγόρη Αυξεντίου στο κρησφύγετό του στον Μαχαιρά, ένας εκ των τεσσάρων συναγωνιστών του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ οι οποίοι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν το κρησφύγετο όπου ο Αυξεντίου έδωσε μόνος του τη μάχη με τους πάνοπλους και πολυάριθμους Βρετανούς στρατιώτες», αναφέρεται.

Ο Ανδρέας Στυλιανού, προστίθεται, «είναι ο μόνος ο οποίος δεν εμφανίζεται στη γνωστή φωτογραφία με τους υπόλοιπους συντρόφους του Αυξεντίου, επειδή δεν το επέτρεψαν οι Βρετανοί γιατί ήταν τραυματισμένος και αιμορραγούσε, ενώ έφερε μώλωπες που του προξένησαν οι ίδιοι».

Η κηδεία του θα τελεστεί συμβολικά την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, ημέρα της επετείου της θυσίας του Σταυραετού του Μαχαιρά, από την ιερά Μονή της Παναγίας του Άρακα στα Λαγουδερά.

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 εκφράζουν προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση