ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΟΕΛΜΕΚ για παρατράγουδα σε αποφοίτηση: «Να σεβόμαστε τους κανονισμούς»

«Το Υπουργείο προχωρά στη διερεύνηση του περιστατικού»

24news team

Για το περιστατικό που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λάρνακας το βράδυ της Τρίτης (28/6), όπου διευθυντής αρνήθηκε να δώσει το απολυτήριο σε μαθητές λόγω κουρέματος κατά τη διάρκεια της τελετής αλλά να το παραδώσει στο τέλος, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, κος. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, «Διασπορά ειδήσεων», και τη δημοσιογράφο Οριάνα Παπαντωνίου, o κος Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως τα ζητήματα της ευπρεπούς εμφάνισης θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν, γιατί είναι ένας γενικός όρος που για τον καθένα μπορεί να ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο και ρυθμίζεται συνήθως μέσα από ιστορικούς κανονισμούς. «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε αυτό το θέμα, δεν χρειάζεται επανάσταση αλλά διάλογος.»

«Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να δούμε τι εφαρμόζεται σε άλλες χώρες και να βρούμε την καλύτερη δυνατή πρακτική», συμπλήρωσε ο κος. Κωνσταντινόπουλος.

Επιμένωντας με ερώτησή της η δημοσιογράφος, αναρωτήθηκε αν πρέπει να αντιγράψουμε άλλες χώρες για να δώσουμε το απολυτήριο σε ένα μαθητή εξαιτίας ενός λάθος κουρέματος, τονίζοντας πως η ευπρέπεια είναι ο σεβασμός και οι τρόποι που επιδεικνύει ο καθένας, ο κος. Κωνσταντινόπουλος απάντησε πως θα πρέπει να σεβόμαστε τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία των σχολείων.

«Με σεβασμό σε κάθε πολιτισμό και οποιονδήποτε αλλά και στο θεσμικό πλαίσιο που επικρατεί και είναι θεσμοθετημένο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να το συζητήσουμε. Στην επιτροπή κανονισμών, είχαμε θέσει το θέμα και παραπέμφθηκε σε κάποιο συμβούλιο. Ίσως θα πρέπει να το συζητήσουμε σοβαρά και πιο επιτακτικά», συμπλήρωσε.

«Δεν είναι σωστό να δικάζουμε από τα ΜΜΕ, το Υπουργείο προχωρά στη διερεύνηση του περιστατικού, τα πάντα κρίνονται από το κατά πόσον εντάσσονται μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των σχολείων.»

Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό πήρε ιδιαίτερη έκταση καθώς ο συγκεκριμένος διευθυντής δημιούργησε ξανά παρόμοιο πρόβλημα με εμφάνιση μαθήτριας που φορούσε μαντήλα στο σχολείο, λόγω της καταγωγής της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X