ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντιφατικοί οι ισχυρισμοί της 31χρονης - Έφερε 6 εκατομμύρια στην Κύπρο

Οι αναφορές της δεν συνάδουν με την πραγματικότητα, καθώς την «καίνε» μαρτυρίες και κλειστά κυκλώματα σε σχέση με τη ληστεία

24news team

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του ΤΑΕ Αρχηγείου αναφορικά με την περίπτωση της 31χρονης Ουκρανής η οποία ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστα πρόσωπα, την Παρασκευή (01/03) στη Γερμασόγεια. Η 31χρονη ανέφερε πως στην τσάντα που κλάπηκε υπήρχαν μέσα 420 χιλιάδες ευρώ, χρήματα τα οποία είχαν δηλωθεί στις Τελωνειακές Αρχές το πρωί της ίδιας ημέρας όταν και η ίδια είχε φτάσει στο νησί μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 31χρονη είπε πως τα χρήματα προορίζονταν για αγορά διαμερίσματός.

Η 31χρονη συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (02/03) και τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση, δυνάμει δικαστικού διατάγματος, το οποίο εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, εναντίον της διερευνάται υπόθεση συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Έφερε έξι εκατομμύρια από τον Αύγουστο του 2023

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου μιλώντας στην εκπομπή του ALPHA, «Alpha Καλημέρα» ανέφερε πως η 31χρονη συμπλήρωσε 15 αφιξοαναχωρήσεις στο νησί μας από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι και σήμερα. Όπως είπε, το συγκεκριμένο διάστημα η Ουκρανή φέρεται να έφερε στην Κύπρο το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ, λεφτά τα οποία δηλώνονταν στις Τελωνειακές Αρχές με διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι και διερευνώνται.

Όσον αφορά τη ληστεία, αλλά και το ποσό που είχε στην κατοχή της η 31χρονη, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες η γυναίκα προχώρησε σε αντιφατικούς ισχυρισμούς, ενώ οι αναφορές της για τη ληστεία δεν συνάδουν με την πραγματικότητα, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από κλειστά κυκλώματα στην περιοχή της Γερμασόγειας, αλλά και από μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν το περιστατικό.

Εφόσον οι ισχυρισμοί της 31χρονης προκαλούν εύλογες απορίες, οι Αρχές εξετάζουν με προσοχή την εν λόγω υπόθεση σε συνεργασία με Interpol και Europol. Αρχικά, στο κάδρο των ερευνών, σκοπός είναι να διαπιστωθεί η προέλευση των χρημάτων, αλλα και το πού κατέληγαν όλα αυτά τα λεφτά. Ο λόγος που βρίσκεται υπό κράτηση είναι για να εξακριβωθεί αν οι ισχυρισμοί της αυτοί ευσταθούν και αν έχει στην κατοχή της οποιαδήποτε περιουσία και αν αυτή αποκτήθηκε από τα λεφτά που έφερνε στην Κυπριακή Δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση