ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντιδρούν οι γονείς για τον νόμο Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

Μαζεύουν υπογραφές

24news team

Αντιδρά μερίδα γονέων για τον νόμο περί υποχρεωτικής Ολιστικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης που θα ισχύσει στα σχολεία από τον Σεμπτέμβριο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ομάδας «Αλληλεγγύη Γονέων Κύπρος», οι γονείς προβαίνουν σε συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας σχετικά με τον νόμο περί υποχρεωτικής Ολιστικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης που θα αρχίσει να έχει ισχύ από τον Σεπτέμβριο 2023 καθώς και για το σχετικό μάθημα που ήδη διδάσκεται από το 2011 πριν καν ψηφιστεί ο νόμος. 

Η σχετική ανακοίνωση:

Η «Αλληλεγγύη Γονέων» προβαίνει σε συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας σχετικά με τον νόμο περί υποχρεωτικής Ολιστικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης που θα αρχίσει να έχει ισχύ από τον Σεπτέμβριο 2023 καθώς και για το σχετικό υλικό που ήδη διδάσκεται από το 2011 πριν καν ψηφιστεί ο νόμος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συντάχθηκε, με νομική συμβουλή, ένα κείμενο διαμαρτυρίας προς υπογραφή το οποίο επεξηγεί επακριβώς τους λόγους διαμαρτυρίας και τα αιτήματα μας.
Οι υπογραφές αυτές συλλέγονται, καταγράφονται και καταχωρούνται σε ασφαλές αρχείο. Σε επιστολές που αποστέλλουμε σε διάφορους φορείς (μέλη Ιεράς Συνόδου, πολιτικούς, κρατικούς αξιωματούχους) αναφέρουμε τον συνολικό αριθμό των υπογραφών ώστε να γνωρίζουν ότι είναι πολλοί αυτοί που διαμαρτύρονται.
Παράκλησή μας είναι, για τη διασφάλιση και κατοχύρωση των προσωπικών σας δεδομένων, όσοι επιθυμείτε να υπογράψετε το έντυπο διαμαρτυρίας μας, να ελέγχετε εάν υπάρχει το λογότυπο της κίνησης μας «Αλληλεγγύη Γονέων» μαζί με το κείμενο διαμαρτυρίας όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα.

Τι σημαίνει «Ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση»

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση νόμου ψηφίστηκε σε νόμο από την Ολομέλεια με 39 ψήφους υπέρ, 4 κατά (ΕΛΑΜ-Ανδρέας Θεμιστοκλέους) και 8 αποχές, με εισηγητή τον Βουλευτή των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπου Θεοπέμπτου. Σκοπός του παρόντος Νόμου είναι η θεσμοθέτηση του πλαισίου για την υποχρεωτική ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, μέσω του αναλυτικού προγράμματος σε όλες τις τάξεις και σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

«Ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» σημαίνει τη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης που βασίζεται σε αναλυτικό πρόγραμμα σχετικά με τις γνωστικές, συναισθηματικές, σωματικές και κοινωνικές, πτυχές της σεξουαλικότητας, και έχει ως στόχο να εφοδιάσει το παιδί ή ενήλικο πρόσωπο που φοιτά σε οποιαδήποτε τάξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης με γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις και αξίες που θα το ενδυναμώσει ώστε να συνειδητοποιεί, την υγεία, την ευημερία και την αξιοπρέπειά του, να αναπτύσσει κοινωνικές και σεξουαλικές σχέσεις, να συνειδητοποιεί ότι οι επιλογές του επηρεάζουν τη δική του ευημερία και την ευημερία των άλλων, να κατανοεί τα δικαιώματά του και να διεκδικεί τη διασφάλισή τους, να κατανοεί και να χαίρεται τη σεξουαλικότητά του με υπευθυνότητα, ασφάλεια και συναίνεση στις διαπροσωπικές του σχέσεις και φιλίες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ενημερωμένες αποφάσεις του για τη δική του σεξουαλική υγεία και ευημερία και των άλλων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X