ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ανοσία αγέλης» - Κωστρίκης: «Αυτό είναι έγκλημα…» (Ηχητικό)

«Δεν εμβολιάζεις την κοινωνία με έναν ιό που είναι θανατηφόρος»

Ο νέος κορωνοϊός, COVID-19, εδώ και μερικές εβδομάδες ανέτρεψε πλήρως την καθημερινότητά μας. Τα ερωτήματα και οι ανησυχίες είναι σε πρώτο πλάνο.

Ένα εξ αυτών είναι και η «ανοσία της αγέλης» που πρωτοακούσαμε από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Boris Johnson. Η θεωρία αυτή περιστρέφεται γύρω από το κατά πόσον θα πρέπει να ζήσουμε για λίγο μαζί με τον ιό.

Ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ερωτήθηκε για το εν λόγω θέμα στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου, στον ΣΠΟΡ FM 95.0.

Ο Δρ Κωστρίκης στην απάντησή του ήταν κάθετος: «Εγώ θα διαφωνήσω πλήρως με αυτό το πράγμα. Αυτή ήταν η θεωρία του Boris Johnson, που ήθελε να εμβολιάσει την αγέλη. Αυτή η θεωρία έχει επιστημονική βάση αλλά δεν εμβολιάζεις την κοινωνία με έναν ιό που είναι θανατηφόρος και σκοτώνει το 3% των λοιμώξεων».

Εν συνεχεία επεσήμανε: «Αυτό είναι έγκλημα. Και βλέπετε ότι μετά από δυο-τρεις εβδομάδες ο Πρωθυπουργός (σ.σ. Boris Johnson) έκανε στροφή 180ο και εφάρμοσε τα μέτρα που η Κύπρος, αυτή η μικρή χώρα, εφάρμοσε έγκαιρα και στην ώρα τους. Καθυστέρησε δυόμισι – τρεις εβδομάδες και βλέπετε τι καταστροφικές συνέπειες έχει στην Αγγλία».


Η απάντηση από το 6:07

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση