ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανοικτό το ενδεχόμενο για lockdown στα κατεχόμενα

Το αργότερο στις 15 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ενός lockdown μεταξύ 2 και 3 εβδομάδων «εάν χρειαστεί», ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας ότι το αργότερο στις 15 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός στα κατεχόμενα και στόχος είναι μέχρι τον Μάρτιο να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ιστοσελίδες, σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή στα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υπό έλεγχο και των νοσηλευομένων σε σημείο που να μπορεί να αντέξει το σύστημα υγείας. Θα συνεχίσουν, πρόσθεσε, να λαμβάνουν μέτρα. «Προς το παρόν δεν βλέπουμε να χρειάζεται πλήρες κλείσιμο/ lockdown. Αν δούμε διεθνώς, υπάρχουν χώρες που το έκαναν. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούμε να κλείσουμε για 15-20 ημέρες για να τερματίσουμε την πανδημία σε μικρότερο χρονικό διάστημα και προς όφελος της υγείας του κοινού».

Υπενθύμισε ότι οι αφίξεις στο ψευδοκράτος γίνονται υπό τον όρο της καραντίνας και στις αφίξεις από θάλασσα και αέρα δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. «Περισσότερο προκάλεσαν δυσκολίες τα κρούσματα που ήρθαν από την ε/κ πλευρά και γι’ αυτό τον λόγο πήραμε αυστηρά μέτρα. Εάν χρειαστεί θα τα αυξήσουμε», είπε.

Ο κ. Πιλλί επανέλαβε ότι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι το προσωπικό στα νοσοκομεία και οι ηλικιωμένοι στους οίκους ευγηρίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, είπε, θα έρθει και το εμβόλιο από την ΕΕ.

Για το εάν υπάρχει ο μεταλλαγμένος ιός και στα κατεχόμενα, ανέφερε οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται. Χτες, σημείωσε, έστειλαν τα δείγματα στην Τουρκία.

Εξι ακόμη νεκροί Τ/κ στο Λονδίνο

Εξι ακόμη Τ/κ έχασαν τη ζωή τους στο Λονδίνο μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της «ισλαμικής κοινότητας Κύπρου», Χασίμ Ελ Μπακαί. Η Χαμπέρ Κίπρις γράφει ότι η κατάσταση σήμερα στην κοινότητα των Τ/κ αποδήμων της Βρετανίας είναι πολύ πιο κακή από τον περασμένο Απρίλιο. Η τ/κ κοινότητα είχε χάσει τότε περίπου 100 μέλη της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X