ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανοίγει πύλες αρχές Μαρτίου το νέο νοσοκομείο El Greco

Υπηρεσίες που θα προσφέρει το νέο Κέντρο

ΚΥΠΕ

Αρχές Μαρτίου ανοίγει τις πύλες του το νέο Ιατρικό Κέντρο El Greco, στη Λευκωσία, με το ΓεΣΥ να ενισχύεται με ακόμα 50 κλίνες θαλάμου, μία Μονάδα Αιμοκάθαρσης, μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χειρουργικές αίθουσες με τεχνολογία αιχμής, καθώς και σύγχρονη Νεφρολογική Κλινική.

Όπως πληροφορείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων την ερχόμενη Πέμπτη, εκτός απροόπτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) αναμένεται να εγκρίνει την ένταξη του νέου αυτού νοσοκομείου στο ΓεΣΥ, με το ίδιο να αναμένεται να ξεκινήσει λειτουργία από 1η Μαρτίου.

Το El Greco θα είναι δυναμικότητας 50 κλινών θαλάμου, εκ των οποίων οι 7 θα αφορούν κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης, το νέο νοσοκομείο θα διαθέτει νεφρολογική κλινική με μονάδα αιμοκάθαρσης 12 θέσεων, εργαστήρια επεμβατικής καρδιολογίας, ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και κλινικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το νέο νοσοκομείο θα λειτουργεί με πέντε χειρουργικές αίθουσες, καθώς επίσης αίθουσα ενδοσκοπήσεων.

Γιατροί με μεγάλη εμπειρία σε Κύπρο και εξωτερικό

Έγκυρη πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι γιατροί εγνωσμένου κύρους, με μεγάλη εμπειρία σε Κύπρο και εξωτερικό, έχουν ήδη υπογράψει και θα περιλαμβάνονται στο δυναμικό του νέου Ιατρικού Κέντρου της πρωτεύουσας.

Υπηρεσίες που θα προσφέρει το νέο Κέντρο

Το El Greco θα προσφέρει παθολογικό, καρδιολογικό και χειρουργικό θάλαμο, 24ωρη υπηρεσία φροντίδας Επειγόντων Καρδιολογικών Περιστατικών, Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογικό και Ηλεκτρο-Φυσιολογικό Τμήμα, Μονάδα Στεφανιαίας Φροντίδας (CCU), Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ICU), Ενδοσκοπική Μονάδα, Ακτινολογικό και Διαγνωστικό τμήμα, εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες με τεχνολογία αιχμής και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό, καθώς και σύγχρονη Νεφρολογική Κλινική.

Επιπλέον, πρόκειται να καλύψει σειρά άλλων ειδικοτήτων, που περιλαμβάνουν τη Γενική Χειρουργική, την Παθολογία, την Ορθοπεδική, την Ωτορινολαρυγγολογία και την Ουρολογία.

Σημειώνεται πως το El Greco θα στεγάζεται σε ένα τριώροφο κτίριο, στον Στρόβολο, συνολικής επιφάνειας 3 χιλιάδων τ.μ., με υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά επί 24ωρου βάσεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X